|  |  | 

SD Županija ZP Izdvojeno

OSTAVKA!

 

 

Za ne virovat.

Predsjednik Skupštine SDŽ-a je jučer po kiši i nevidljivosti oborija curicu i ostavija da sama ode. On kaže da je iziša, valjda je, i da mu je rekla kako nije ništa.

Lola je sija u toplo auto, da gas i doša kući.

Jutros traži da mu se javi. Normalno, kad je pročita da i policija traži očevidce.

Sad se postavlja pitanje, tko je Mate Šimundić, član DP-a koji je sam sebe pridložija za predsjednika Skupštine a HDZ i Kerum su ga uzeli jer in je falija za konstituirat istu.

Kaže praktični vjernik da je on uredno iziša iz auta, valjda sa lumbrelon, upita nesritno i uplašeno dite, jeli ranjena, a kad je ona nijekala oša je kući svojon dičici.

On ne pozna pravila ponašanja u takovim situacijama, da se unesrećenog uvede u auto, odvede na prvu pomoć, dočeka nalaze, sačeka policiju. Ako to ne znade zar da nam takovi kroji sudbinu ko vođa SDŽ-a.

Ako je zaista ovo sve istina, a sam je to prizna, očekujemo njegovu HITNU ostavku na to odgovorno misto te da i dalje praktikuje vjeru jer ovo što je uradija, sa vjerom i moralom, a naročito sa poniznošću, nema nikakve veze.

mm

ABOUT THE AUTHOR

ANTE TEŠIJA rođen je 1953. Spisatelj, kolumnist, esejist. Piše poeziju, priče, romane i aforizme. Služeći se satirom i humorom pokušava opisati svakodnevnu društveno-političku paradigmu društva.