|  | 

Grad Solin

OŠ don Lovre Katića pobrala brojne Nacionalne i Europske oznake kvalitete za projekte na eTwinning platformi

 

Učiteljice razredne nastave Oš don Lovre Katića – Atanasija Bilić, Svjetlana Vuić, Ivana Sedlar i Fani Vidović u protekloj su školskoj godini sa svojim učenicima trećih i četvrtih razreda, sudjelovale u nizu projekata na eTwinning platformi.

Iako je prošla školska godina po mnogo čemu bila specifična ( štrajk, izolacija uzrokovana Covidom 19, online nastava) to ih nije spriječilo da prihvaćene projekte odrade profesionalno, kreativno i inovativno. Njihov rad i trud prepoznat je na nekoliko razina zbog čega su im uručena brojna Nacionalna i Europska priznanja.

Učenici i njihove učiteljice sudjelovali su u 9 projekata: Razglednice moga zavičaja; U svijetu likovnih umjetnika 2; Webučionica; Na putu dobrote; Family time; Lijepom našom županijom; A tale of my town; Hrvatska bajkovnica 3 i Memento prijateljstva 6. Iz ovako brojnih projekata nagrađene su sa čak 20 Nacionalnih (A.Bilić – 5, S.Vuić – 6, I.Sedlar – 6 te F.Vidović – 3) i 12 Europskih oznaka kvalitete ( A.Bilić – 3, S.Vuić – 3, I.Sedlar – 4 te F.Vidović – 2).

eTwinning platforma je lansirana 2005. godine kao glavna aktivnost Europske komisije i njenog eLearning programa. eTwinning promiče suradnju među školama u Europi putem upotrebe informacijskih i komunikacijskih tehnologija (IKT-a) i pružanjem pomoći, alata i usluga školama te pruža besplatno i kontinuirano mrežno stručno usavršavanje za nastavnike.

Timski rad odgojno – obrazovnih djelatnika naše škole prepoznat je te je sredinom školske godine 2018./2019. Osnovnoj školi don Lovre Katića dodijeljena oznaka eTwinning škole. Nacionalna oznaka kvalitete dodjeljuje se učiteljima i učenicima koji su surađivali na eTwinning projektima koji su dosegli određenu razinu kvalitete u kategorijama pedagoške inovativnosti, uključenosti teme u kurikul, uporabi IT tehnologije, suradnji među partnerskim školama te diseminaciji i evaluaciji projekta. Europska oznaka kvalitete koju dodjeljuje Državna služba za podršku eTwinningu, priznanje je odgojno-obrazovnim djelatnicima i ustanovama za visoku razinu kvalitete rada na eTwinning projektima koji su zadovoljili sve zadane kriterije te su uspješno diseminirali rezultate projekta.

Na kraju ove lijepe priče treba još samo dodati kako su se na krilima postignutih uspjeha vrijedne učiteljice ove škole i ovu godinu prijavile za niz novih projekata, a posebno veseli činjenica kako se na eTwinning platformu u ovoj školskoj godini prijavio još veći broj učiteljica razredne nastave.

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL