|  |  | 

Komentar dana ZP Izdvojeno

Oronuli ruzinavi most i LED rasvjeta

 

 

Spoj modernog i unikatnog, LED rasvjeta postavljena na oronulom ruzinavom mostu  na ušću rike Jadro i sve to u sklopu slavnog projekta Connecting Separated. Na nekom drugom portalu to bi bila hvale vrijedna vijest, a na SL baš i ne.

Kad sam vidija ovu vijest na stranicama grada, a tekst se nalazi na samome kraju, nisam zna hoću li se smijati ili plakati. Dragi čitatelji gospoda su potrošila 50.000 kuna (bez PDV-a) na LED rasvjetu za most koji jedva da stoji. Na naslovnoj fotografiji i sami možete vidjete da je tom mostu potrebnija pitura i normalan put preko njega, a ne neka led rasvjeta.

Naravno da će poneki novinari iz te priče izvući onu pozitivnu stranu i u pisanom tekstu je prenijeti nama “ovcama” koji sve šta isti napišu vjeruju a da ne pogledaju bitne činjenice.

I za sami kraj jedan savjet Gradskim ocima, bilo bi pametnije da ste kupili piture za tih 50.000 kuna (bez PDV-a) i pozvali 135 volontera, ups zaposlenika grada da opituraju taj oronuli ruzinavi most.

U sklopu projekta Connecting Separated (Povezivanje razdvojenog), koji je Grad Solin kao nositelj proveo kroz IPA Program prekogranične suradnje Hrvatska-BiH 2007-2013, stari željeznički most na ušću Jadra osvijetljen je LED rasvjetom kako bi, s obzirom na povijesnu i društvenu vrijednost koju ima među lokalnim stanovnicima, postao nova atrakcija Grada Solina.

Naime, iako na projektu Connecting Separated ukupne vrijednosti 455.737,53 EUR, od čega 82,83% iznosi financiranje EU, izvorno nije bila predviđena ova aktivnost, ali želja voditeljice projekta Antonije Eremut Erceg te samo dobro upravljanje projektnim aktivnostima i proračunom namijenjenim Gradu Solinu, ali i činjenici da je iz projekta uređena šetnica sa studentskim instalacijama koja vodi do samog mosta, uvedena je i od strane ugovornog tijela odobrena nova aktivnost koja je dodatno doprinijela atraktivnosti i vidljivosti same lokacije nekadašnje salonitanske, a danas solinske luke.

Vrijednost opreme iznosi gotovo 50.000,00 kuna bez PDV-a, a njezinu nabavu i postavljanje koordinirao je Odsjek za javnu rasvjetu Vlastitog pogona Grada Solina, čiji je voditelj Miroslav Mišković ujedno bio i koordinator na projektu Connecting Separated.

Grad Solin je zahvaljujući ovoj intervenciji dobio novu noćnu vizuru i atrakciju kako za stanovnike samog grada, tako i za posjetitelje.

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

Vlasnik Solin Live portala...