|  |  | 

Zločin bez kazne ZP Izdvojeno

OPĆINE, GRADOVI I ŽUPANIJE

 

Nešto je trulo u Republici Hrvatskoj. A zna se što je trulo, ono što nijedna Vlada nema muda promijeniti.

Općine, gradovi i županije. Teritorijalni ustroj koji je primjer neučinkovitosti, neproduktivnosti i zahrđalosti.

Ništa se ne radi na onoj reformi na kojoj bi se trebalo raditi, na glavnoj uštedi koju se može postići.

Mijenjaju se Vlade, premijeri i predsjednici, ali teritorijalni ustroj ostaje isti.

I nikad neće dirati taj teritorijalni ustroj, jer to je leglo glasača, oni zaposleni u tom neproduktivnom ustroju glasaju za sektu koja ih je zaposlila.

Lokalni šerifi drže cijelu Vladu za jaja, i to se odnosi na svaku Vladu. Strah od lokalnih čelnika je ogroman, oni su strah i trepet svake vlasti. Glasači su sveta krava, broj članova sekte se gotovo poklapa sa brojem glasova. Ovo je njihova država, a mi ostali smo narod bez države, poput Kurda u Turskoj.

Uhljebljivanje – socijalna mjera?

Nijedna Vlada nema muda da ukine jednu agenciju, jednog nepotrebnog činovnika. Imaju ogromnu paranoju da ostanu bez jednog glasa. Kad učitelji štrajkaju za povećanje plaće, premijer dolazi sa ingenioznim rješenjem da poveća plaće ne samo učiteljima, nego i svim činovnicima i birokratima! To je vrhunac apsurda gdje je premijer pokazao svu svoju neosjetljivost i pravu prirodu.

Građani plaćaju zbog ovakvog teritorijalnog ustroja, svi smo ucijenjeni time što se Vlada boji da ne ostane bez svojih glasova. Svi smo ucijenjeni od onih koji ništa ne rade osim što osiguravaju određenu količinu glasova HDZ-u. A HDZ je najveće zlo koje je zadesilo Hrvatsku.

Uopće me ne čudi izumiranje, iseljavanje, crna i bijela kuga, i ostale elementarne nepogode koje prijete da pogode Hrvatsku

Nikad neće bit sredstava za one koji stvarno rade – jer uvijek prvo treba nahraniti glasače. Protiv tih glasova ništa ne možemo, oni su zacementirani.

Zamislite koliko se razlikuje radni dan medicinske sestre i jednog činovnika. Medicinska sestra ne može pobjeći od konkretnog, fizičkog posla. Ne može ignorirati pacijente. Učitelj ne može ignorirati razred od 20-30 učenika. Dok jedan činovnik može pola dana provesti na pauzi, ne raditi ništa bez ikakve odgovornosti i bez posljedica.

„Nema novca“

Zanimljivo, zato uvijek ima novca koji se šalje u Bih, glasačima koji imaju dvojno državljanstvo. Uvijek se nađe za kupiti stari izraelski avion. Ili za spasiti propalo poduzeće (nakon što prethodno nije iskontrolirano gdje je otišao cijeli upumpani novac).

Najveća laž je da nema novca. Uvijek ga ima, ali kako ga preraspodijeliti? Vlada voli usmjeravati ogromne količine novca u tvrtke Damira Krstičevića koje posluju s državom. To je isto neki domoljub, koji je, kao i svi ostali domoljubi dobro unovčio svoje domoljublje.

Svi domoljubi su zapravo mrzitelji države jer su se oni dobro okoristili – njihovo domoljublje je jako dobro plaćeno.

Podržavam svako neplaćanje poreza ovakvoj državi – jer zašto bi plaćali poreze koji će otići na lokalne šerife, glasače u Bosni i Hercegovini, i privatnim tvrtkama Damira Krstičevića?

Podržavam iseljavanje iz ovakve države, jer zašto ljudi ne bi uživali u tome da budu pošteno plaćeni za svoj posao, i napravili nešto za sebe?

Podržavam svaki bojkot, prosvjed, štrajk, demonstraciju protiv ovakve države.

Samo što će se nakon svakog prosvjeda premijer narugati i povećati plaće svojoj vojsci glasača.

mm

ABOUT THE AUTHOR

Diplomirala hrvatski i engleski. Nakon 5 godina predavanja hrvatskog jezika na Braču, dajem otkaz i radim kao predavač na internacionalnim seminarima nastavnike pod organizacijom Erasmus +. Još uvijek pripremam i održavam seminare o temama iz neformalnog obrazovanja u Pragu, Madridu, Parizu... Poželim upoznati lokalnu povijest, pa u međuvremenu završavam tečaj za turističkog vodiča, što radim sezonski. Pisanje mi je oduvijek bilo strast i potreba, pa pišem za sebe i lokalne portale. Solin live je zadnji u nizu :)

Solin Info

Solin Live na Instagram-u