|  |  | 

Grad Solin Vijesti

Održana II. EU Poduzetnička akademija za Grad Solin

 

20160614_203556

Od  09.06 2016 do 15.06.2016 je održana II. EU Poduzetnička akademija u turizmu po programu Ustanove za obrazovanje odraslih ‘Adriatic Educatio’, a pod pokroviteljstvom Grada Solina i Gradske ustanove Inkubator Solin d.o.o namijenjenoj mikro, malom i srednjem poduzetništvu u turizmu.

Program se sastojao od pet modula nastavnih cjelina:

– Poduzetničko poslovanje

– Upravljanje ljudskim potencijalima

– Arheologija i kulturna baština u turizmu

– Poslovni plan i elementi cjelogodišnjeg turističkog poslovanja

– EU fondovi

Pri izradi poslovnih planova tijekom same edukacije, polaznici su pokazali zavidnu pripremljenost svojih projekata…

Zadovoljstvo su pokazali svih 10 polaznika Poduzetničke akademije od kojih smo neke preupitali da nam kažu svoja mišljenja i cjelokupan dojam.

– Smatramo da je ciklus predavanja EU poduzetničke akademije u turizmu bio izvrstan, prvenstveno zbog toga što je svaki modul obuhvatio specifično područje, počevši od arheologije, poslovnog upravljanja do razvoja poduzetništva i financiranja iz EU fondova. Osobno su nam najviše koristila predavanja vezana uz kulturnu baštinu i EU fondove jer želim pisati i provoditi projekte na tematiku kulture i kulturnog naslijeđa. Vjerujem da će mi informacije koje sam imala priliku čuti u sklopu predavanja EU poduzetničke akademije biti iznimno dragocjene i korisne, kazala nam je Katarina Vučić jedna od polaznika.

Predavanje su održavali Lino Ursić, idejni začetnik i osnivač udruge ‘Stope arheologije’, kao i idejni začetnik  stručnog skup u Splitu ‘Arheološki turizam je najstariji oblik turizma – turizam stopama arheologije’, Ante Peroš, osnivač i poslovodni ravnatelj Ustanove za obrazovanje odraslih ‘Adriatic Educatio’, te autor stručnog rada ‘Tranzicijski prelazak sa sezonskog na cjelogodišnje turističko poslovanje’, te Aleksandra Janjić konzultantica OGI, autori i treneri certificiranih obrazovnih programa vezanih za lokalni razvoj i EU fondove.

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL