|  | 

Grad Solin

Obilježen svjetski „Dan Palčića“ u Solinu

 

 

U dvorani na Bilankuši dominirala je dječja sreća

Foto: facebook Palčići

U petak 17. studenog 2017. je bio dan svjesnosti o prijevremenom rođenju i obilježio se diljem Hrvatske ali i svijeta.

– Tom prigodom sam kao volonter ali i ljubitelj male djece organizirala na Bilankuši humanitarno druženje uz zabavu i ples, košarkaške utakmice i na koncu puštanje balona za najmanje borce “Palčiće”. Zahvaljujem svim sudionicima koji su bili prisutni u subotu na velikom trosatnom druženju i obilježavanju Dana Palčića. Do sljedećeg puta, 17. studenog 2018. – rekla je trenerica ŽKK Salone Damira Fredotović.

Prošle subote u Solinskoj dvorani Bilankuša vrvjelo je sve od posjetitelja i izvođača, a ponajviše djece i to najmlađe. Cilj je bio obilježiti taj dan baš sa najmlađom djecom Solinskih bubamaraca, PK Mirela i košarkašice škole košarke 3 Point iz Splita i ŽKK Salone, kojima je to bio veliki dan, jer im je svima bio prvi nastup i svi su bili super, uz oduševljenje brojne publike. Dvorana je bila prepuna razdragane djece, roditelja, prijatelja, trenerica, košarkašica malih i velikih, ma svih koji su htjeli doći vidjeti djecu i njihove nastupe. Svih je osmjeh krasio i dominirala je sreća, radost u dvorani na sve strane.

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.