|  |  | 

Grad Solin ZP Izdvojeno

Obilježavanje Dana neovisnosti u Solinu

 

Grad Solin će obilježiti Dan neovisnosti u ponedjeljak 8. listopada 2018. s početkom u 10 sati, polaganjem vijenaca pored spomen obilježju hrvatskim braniteljima na Gospinom otoku.

Istog dana 8. listopada s početkom u 10.30 sati na starohrvatskom lokalitetu Šuplje crkve, krunidbene bazilike kralja Zvonimira upriličit će se program u organizaciji Grada Solina, Muzej hrvatskih arheoloških spomenika – Split, osnovnih škola s područja Grada Solina i Dječjeg vrtića Škrinjica – Solin i to u povodu godišnjice ukopa kraljice Jelene (8. listopada 976.), dana krunidbe hrvatskoga kralja Dmitra Zvonimira u crkvi Sv. Petra i Mojsija (8. listopada 1076.) i Dana neovisnosti Republike Hrvatske (8. listopada 1991.).

Manifestacija na lokalitetu Šuplje crkve obuhvaća prikaz učeničkih radova svih osmoljetki s područja Grada Solina. Riječ je o crtežima, mozajicima koja su izrađivala djeca te recitalu o krunidbi kralja Zvonimira. U prigodnom programu će nastupiti i polaznici Glazbene škole Silvije Bombardelli Solin.

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL

Solin Info

Solin Live na Instagram-u