|  | 

Grad Solin

Obavijest: Zbog najave niskih temperatura treba zaštititi vodomjerila

 

Zbog najave niskih temperatura, mole se potrošači da izvrše zaštitu svojih vodomjerila, a kako ne bi došlo do njihovog oštećenja. S obzirom na to da se predviđaju niske temperature uz djelovanje vjetra, velika je mogućnost zamrzavanja vodovodnih cijevi i priključaka uslijed niza okolnosti kao što su: plitko ukopane vodovodne cijevi internih instalacija, nezaštićeni vodomjeri, poljoprivredni priključci, nenastanjeni objekti i sl.

Savjet je da internu vodovodnu instalaciju te vodomjer u vodomjernom oknu, pravovremeno zaštitite da bi se spriječio gubitak vode i nepotrebni dodatni troškovi. Zidove i poklopac vodomjernog okna preporučuju zaštititi postavljanjem izolacijskog materijala (deblja tkanina, prekrivači), poput stiropora, stirodura, ili vreće napunjenu rastresitim izolacijskim materijalom postavljanjem u vodomjerno okno.

Nije preporučljivo zamatati vodomjere krpama, kamenom vunom ili sličnim materijalima koji upijaju vodu jer mogu samo pogoršati situaciju.

Za korisnike koji neće duže vrijeme boraviti u svojim objektima preporuka je zatvoriti ventile iza vodomjera i isprazniti internu vodovodnu instalaciju.

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL