|  |  |  | 

Komentar dana Komentar Dana ZP Izdvojeno

NOVO LICE HRVATSKE

 

 

Da je vlast zasrala ovo sa učiteljima, nastavnicima i profesorima, e jeste. Do te mire da je sram mala “nagrada” za seratore našeg života.

Održao se veličanstven protestni skup gdje je pamet Hrvatske, jasno i nedvojbeno, rekla što misli o trenutnoj vlasti, i o onima od prije.

Četrdeset tisuća nezadovoljnih stanjem nije zakurac došetalo na Jelačić plac, već su svojom pojavom jasno poručili što misle o političkim manekenima veliki drobina i debeli takujina.

Ali mene je ražalostija ovaj naš sporedni puk koji čami u svom smrdljivom domu i vreba na društvenim mrežama da opali po ponuđenoj meti.

Meta je onaj mladi učitelj iz imotske krajine koji je ima hrabrosti stat pred mikrofon i iskreno opisat Stanje – Sranje u Hr. prosvjeti.

Meta je i onaj mladi vjeroučitelj, negdje od Kvarnera, koji mu se stavija uz rame.

Zamislite, otkrilo se i javno izložilo, tobožnjem sramu, kako porodica mladog učitelja povjesti ima kamenu kuću sa bazenom i bavi se legalno turizmom. Ma zamisli ti koji je to kriminal. Otac radi, majka radi, prid penzijon su, a usput su toliko vridni da svoja popodneva i slobodne dane ne provode u krčmama, na banketima, po rivama i korzima, već uporno godinama rade kako to samo zna imotski narod. Mladi učitelj je to “otkriće” objasnija kroz smješak, upozna čitatelje da i sam pomaže svaki slobodan tren kako bi bija koristan član društva i osigura daljnji život.

Umisto pohvala, divljenja i podrške, stotinu komentatora skrivenih iza lažnog profila nađoše razlog da pljuju po mladom učitelju, njegovoj obitelji, i njihovu trudu, nazivajuć ih pogrdnim I neprimjerenim imenima.

Paralelno, sin saborskog lole, predsjednika HVIDR-e, sa samo dvadeset godina javno iznosi kako je ponosni vlasnik hotela, niz automobila koji ne mogu voziti ispod stopedeset, i kese kojon tulumari i psuje svuda di stigne. Sumnjam da mu je ćaća ikad obuka trliš. Taj uživa svoj status nedodirljivosti.

Druga meta, mladi vjeroučitelj, koji se drznija uzest mikrofon i reći što misli, u roku odmah dobi “pljusku” svog svećeničkog pokroviteljstva koji se izjasniše da se ograđuju od svake njegovo riči jer dotični drznik nije kontaktirao svoje svete gazde, koji bi ga podučili da se valja držat mutav i da on nije taj koji bi se trebao petljat u Božje posle. Nije on imenovan za tu učiteljsku rabotu da kvari savršen odnos Država-Crkva gdje se novčane, i nekretninske transakcije odvijaju na vrime i po ugovoru.

Ova dva mlada čovika su lice Hrvatske koje nam triba.

Zašto ih triba osakatit, zna se.

mm

ABOUT THE AUTHOR

Vlasnik Solin Live portala...

Solin Info

Solin Live na Instagram-u