|  |  | 

Sport Sport

NOGOMET: U sklopu suradnje nogometnih klubova iz grada Solina Mario Barišić na kaljenje u Slogu

 


Solin, 2.HNL, NK Solin, 2019./2020.
Vezni igrač Mario Bariššić
Bariššić je upućen nas kaljenje u HNK Sloga – Mravince, sezona 2020./2021.
Snimio: Miro Podrug

SOLIN – U prošli četvrtak u jutro u prostorijama nogometnog drugoligaša Solina uz Jadro održan je hvale vrijedan sastanak predsjednika tri solinska gradska nogometna kluba. Drugoligaša Solina je predvodio predsjednik Ivan Spajić, dr. Zdravko Perko trećeligaša Slogu iz Mravinaca i Mario Jurić županijskog ligaša Omladinca iz Vranjica. Povod je bio infrastruktura odnosno pomoćni teren sa umjetnom travom u Vranjicu, te naravno tekući prijelazni rok za igrače. Prisjetimo se, prijelazni rok za igrače Prve i Druge HNL počinje 28. srpnja a završava 15. listopada.

U sklopu suradnje nadareni mladi vezni igrač Solina Mario Barišić će se slijedeću sezonu kaliti kroz trećeligaške utakmice u dresu Sloge. Zasigurno će biti veliko pojačanje Mravinčanima naročito nakon prestanka igranja iskusnog Ante Baraća.

Solinjani u pripremama 3:2

Nogometni drugoligaš Solin pod vodstvom trenera Ivana Bubala je do sada odigrao pet prijateljskih utakmica. Prve dvije obilježio je pobjedama protiv drugoligaša Dugopolja uz Jadro (2:1) i Croatije u Zmijavcima (2:1). Slijedile su dvije na Memorijalnom turniru Marijan Šuto Mrma u Zmijavcima, u prvoj su poraženi od Dugopolja (2:0), a sutradan za treće mjesto pobijedili su Hajduk II (3:1). U prvoj utakmici Memorijala Slaven Jurić u Vranjicu pobijeđeni su od domaćina Omladinca (1:0), tako će 6. kolovoza igrati za treće mjesto protiv pobjednika između Zagore i juniora Hajduka

U međuvremenu će Solinjani odigrati i utakmicu osmine finale županijskog Kupa, u nedjelju 2. kolovoza protiv Jadrana u Tućepima.

– Kako sada stvari stoje, u Tućepima trener Bubalo neće imati na raspolaganju četvoricu novih igrača Ivana Sesara, Marija Stanića, Ivana Durdova i Marina Laušića, jer još nisu službeno registrirani, te ozlijeđenog Nikolu Kušetu – rekao je sportski direktor Goran Gruica.
Do prvog prvenstvenog kola gostovanja u Zaprešiću, 15. kolovoza, Solinjani uz spomenute dvije utakmice, mogu odigrati još dvije 6. i 9. kolovoza ako prebrode prepreke do finala županijskog Kupa.

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.