|  |  |  | 

Komentar dana Komentar Dana ZP Izdvojeno

NOGOMET: SOLIN POSLJEDNJI U 2.HNL! BRAVO STRUČNJACI!

 

Dragi moji čitatelji, kao što sam i najavio u prethodnim tekstovima nisam još gotov sa vrućim temama koje dolaze sa stadiona Pokraj Jadra.

POVEZANI ČLANCI:

SKANDAL TRESE NK SOLIN, OBMANE I LAŽI GORANA GRUICE I NOVOG PREDSJEDNIKA SPAJIĆA

LAŽI I DEMAGOGIJE SOLINSKOG ZDRAVKA MAMIĆA

PAJINI SENIORI OSRAMOTILI SE U VRANJICU, RASPAD SISTEMA I U OMLADINSKOJ ŠKOLI

NK SOLIN: NOVI SKANDALI NA JADRU

Mislio sam praviti se malo glup i slijep i ostaviti na miru neko vrijeme novo vodstvo kluba da radi u miru i pretvara u stvarnost sve te svoje “vizije i ideje” koje prezentiraju preko svojih financijski stimuliranih novinara u štampanim medijima, ali jednostavno daju mi iz dana u dan toliko materijala da jednostavno moram ostaviti privatni posao sa strane i napisati neke stvari, odnosno upoznati solinsku sportsku javnost sa detaljima koje sigurno nećete pronaći na stranicama SD ili SN.

PROMAŠENE VIZIJE!

Slušali smo dosta u posljednje vrijeme lažnog sportskog direktora kluba Gorana Gruicu kako nam govori da se klub diže na noge, kako on ne sumnja u opstanak u 2.HNL..

Kažu “papir trpi svašta” – i to je istina, ali što je s realnošću? Ona je malo drugačija i surovija.

Seniori našeg Solina su u posljednjih desetak dana doživjeli 3 poraza u 3 utakmice i nalaze se na posljednjem mjestu na tablici 2.HNL!

Prvo su izgubili u finalu županijskog kupa od Croatie iz Zmijavaca, pa su pregaženi i potučeni do nogu sa 4:1 u Zaprešiću da bi i kući pokraj Jadra izgubili protiv Kustošije 1:2 te i službeno zasjeli na posljednje mjesto na ljestvici u 2.ligi!

Čestitke gospodine Gruica, čestitke predsjedniče Spajić, čestitke gospodine Jaman, čestitke cijelom izvršnom odboru i cijelom stručnom vodstvu kluba kao i gradonačelniku na izboru ljudi koji vode klub trenutno! BRAVO STRUČNJACI!

Ono što je pak posebno smiješno je kada “pravnik” Gruica kaže: cilj nam je da klub bude stabilan drugoligaš!?

Drugoligaš?!

Pa NK Solin je proteklih 30 godina praktički gotovo stalno stabilan drugoligaš koji se nekoliko puta približio i ulasku u 1.HNL, ali u ovom trenutku zahvaljujući vašoj nesposobnosti i nestručnosti upitno je hoće li će uopće ostati drugoligaš a sve ukazuje na to da neće…

Koliko sam ja upoznat sa rezultatim posljednjih 20-30 godina bio je stabilan drugoligaš do vašeg dolaska.

A kad već nema ništa pozitivno u seniorskoj ekipi pobrinuo se za to korona-virus. Naime nekoliko prvotimaca pozitivno je na ovaj opasan virus i nameće se logično pitanje: tko snosi odgovornost za te stvari, za nebrigu o zdravlju igrača, djece i djelatnika kluba?? Predsjedniče?

Uvjerio sam se također svojim vlastitim očima da “predsjednik Pajo” nije niti gledao uživo utakmicu Solin-Kustošija već je prolazio za vrijeme utakmice preko mosta u svom autu u pravcu svog fast-fooda.. Vjerovatno je rješavao neki bitniji problem nego što je drugoligaška sudbina kluba kojem je on na čelu ili je jednostavno samo nestalo salame i sira u njegovom objektu pa je morao u nabavku?? Posao je ipak posao, jebeš klub…

Koliko predsjednik voli i cijeni svoj klub jasno je iz još jednog detalja, naime njegov sin još uvijek igra za petoligaša splitski Adriatic, ponavljam klub iz pete lige, a ne za Solin, klub iz svog grada.

Toliko o ljubavi i brizi predsjednika za svoj klub…Meni se čini da predsjednik kluba ipak najviše voli novac i to onaj svoj.

Vratimo se malo na prvu momčad, očito je da je momčad vrlo loše posložena u samom startu što je neupitna odgovornost team managera odnosno sportskog direktora bez licence Gorana Gruice i zna se što u normalnim sportskim sredinama slijedi nakon ovakvih rezultata, no osim užasnih rezultata u klubu vlada očito i amaterska atmosfera jer dobili smo informaciju da su se neposredno pred početak prvenstva fizički obračunavali na treningu vratar i stoper seniora koje ovaj put nema potrebe imenovati. Gospon Gruica ostavka bi bila moralan čin!

RASPAD SISTEMA I U OMLADINSKOJ ŠKOLI!

Loše stvari počele su se događati i u omladinskoj školi koja nosi ime po legendarnom Tonćiju Bobanu Bebiju i koja je bila posljednjih godina najsvjetlija točka kluba. Kadeti pod vodstvom očito “podobnog” Zdravka Markovića nakon 0:11 protiv Hajduka u pripremnoj utakmici izgubili su i od Rijeke sa čak 1:7 u prvom kolu prvenstva dok je ta Rijeka prethodnih godina bivala nerijetko pobijeđivana u Solinu. Za vrhunac blamaže pobrinuli su se juniori pod vodstvom jednog od trenera koji je najavljen kao pojačanje struke, i poraženi su u kupu od gradskog suparnika, trećeligaša Sloge iz Mravinaca! I gle slučajnosti na čelu škole nogometa Sloge nalazi se odnedavno Ante Boban, koji očito nije valjao Solinu, odnosno nije se dopadao novom predsjedniku i novom lažnom sportskom direktoru. Da ne kažete da samo pljucam evo istaknut ću i JEDINI pozitivni sportski rezultat kluba u posljednjih mjesec dana, pioniri Solina pobijedili su Rijeku sa 3:0.

ŠEČER ZA KRAJ! DERANJE KOŽE RODITELJA

Šečer ipak dolazi za kraj. Požalila nam se nekolicina roditelja na ucjenu novog vodstva kluba na čelu s novim predsjednikom. Naime rečeno im je da svaki roditelj MORA kupiti djetetu paket NIKE opreme koji košta nešto malo manje od 1000 kn po glavi djeteta ili u suprotnom to dijete neće moći igrati za klub na službenim utakmicama, turnirima.

Prilažemo vam sliku tog bogatog paketa pa da vidite i sami što se nalazi u njemu. Meni nekako izgleda siromašno..Ali MORA se kupit!

Roditelji također plaćaju mjesečnu članarinu, pa svaki turni..Nameće se logično pitanje: zašto predsjednik, sportski direktor i članovi izvršnog odbora nisu doveli sponzore u klub i tako olakšali roditeljima u ovim teškim financijskim vremenima?

Zašto predsjednik ne uloži u klub dio svog privatnog kapitala kad već želi biti na čelu ovog kluba ili ipak ima zmiju u džepu? Možda je malo lakše podijeliti besplatno par čevapa i piva onim roditeljima koji ga brane na klupskom facebooku nego pošteno odrišit kesu i uložiti u klub npr. 100.000 nečeg iz svoje privatne čarape??

PORUKA JE KRATKA, JASNA I GLASNA : GOSPODO NAPUSTITE OVAJ KLUB, NISTE SPOSOBNI VODITI GA!

mm

ABOUT THE AUTHOR

Vlasnik Solin Live portala...