|  |  | 

Sport Sport

NOGOMET – ROKO JUREŠKIN: Uspješni nastavak karijere mladog Kaštelanina Roka Jureškina

 


Pisa, Serie B, 2022./2023.
Lijevi bočni ROKO Jureškin /2000.) iz Slovačke u Italiju

Roko Jureškin iz Slovačke u talijansku Pisu

Mladi nogometaš Kaštelanin Roko Jureškin, rođen 29. rujna 2000. u Splitu, nogometnu karijeru uspješno nastavlja u talijanskoj serie B. Nakon uspješnih igara u slovačkom prvoligašu ŠKF Seredu potpisao je ugovor sa Pisa Sport Club. Polu valentni lijevi bočni igrač Jureškin 21-godišnji Kaštelanin u ambicioznog talijanskog drugoligaša stiže nakon zapažene epizode u slovačkom Seredu, stoga je u ožujku ove godine dobio i poziv za U-20 reprezentaciju Hrvatske! Nogomet je počeo igrati u GOŠK-u iz Kaštel Gomilice odakle je prešao u Hajduk, a već sa 16 godina igrao je za seniore Primorca iz Stobreča u 3.HNL jug. Polu sezonu je odradio u juniorima Dugopolja, a u Slovačku je otišao iz Primorca gdje je bio tri godine. Slučajni susret s njim prije potpisivanja ugovora, poznajući ga kao juniora Dugopolja i seniora stobrečkog Primorca 1929, se dogodio prilikom njegovog iznenadnog posjeta obitelji u Kaštel Gomilici. Mnogi mladi igrači iz Hrvatske ostaju nezapaženi gradeći uspješnu prvoligašku karijeru u mnogim europskim i azijskim državama. Stoga je odluka pala, Roko moraš dati izjavu za naše Sportske novosti. Nije bilo oklijevanja bio je presretan, te je ukratko izdiktirao svoju nogometnu karijeru od prvih nogometnih koraka, u kaštelanskom GOŠK-u, u kojem je igrao njegov otac Siniša, i branio „dida“ Srečko: – Počeo sam u Kaštel Gomilici i sa devet godina prešao u Hajduka, a zatim nastavio u splitskom Adriaticu. Sa 16 godina sam igrao za prvu momčad stobrečkog Primorca 1929 u 3.HNL jug. U međuvremenu sam jednu polu sezonu okusio i hrvatsku prvu ligu ali sa juniorima Dugopolja. No, ipak sam iz Stobreča otišao u Slovačku – kaže Roko Jureškin danas igrač talijanske Pise, koja je protekle sezone u playoffu za ulazak u Serie A poražena od Monze, a i u ovoj sezoni cilj ostaje ulazak u Serie A.

– Pratim sve što se događa u hrvatskom nogometu. Veoma zanimljiva su prvenstva, na sceni su mnogi igrači, koje vrlo dobro poznajem kroz mlađe uzraste. Naravno da nisam gubio nadu, što se tiče poziva za mlađe selekcije i želja mi se ispunila. Nadam se da ću tako nastaviti – zaključio je mladi Kaštelanin Roko Jureškin.

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.