|  |  | 

SD Županija Sport

NOGOMET – NK DUGOPOLJE: Nada splitskog Hajduka Ivan Brnić u drugoligašu Dugopolju gradi karijeru

 

 

Solin, 2.HNL, NK Dugopolje, 07.09.2021.
Lijevo krilo Dugopolja IVAN BRNIĆ, 2001. godište
Bivši igraè HNK Hajduk
Snimio: Miro Podrug

Moj cilj je preko Dugopolja povratak u elitu!

Trebalo je imati hrabrosti i samopouzdanja, raskinuti sa Hajdukom i krenuti od novog početka

DUGOPOLJE – Posljednjeg dana prijelaznog roka za prvoligaše i drugoligaše, Ivan Brnić (20) je raskinuo ugovor sa splitskim Hajdukom i potpisao ugovor s drugoligašem Dugopoljem. Zasigurno veliko pojačanje u napadu momčadi Harija Vukasa. Odlučio se na ovaj korak nakon što se nije uspjelo dogovoriti oko posudbe na relaciji Hajduk – Dugopolje! Ubilježio je Brnić 12 službenih utakmica za Hajduk u protekloj sezoni, a ove nije u prvom planu, stoga se odlučio za Dugopolje kao novi izazov i odskočnu dasku karijere, u klubu koji pod vodstvom ambicioznog predsjednika Marija Smodlake, odnedavno i jednog od dopredsjednika HNS-a. Na ovakav korak se odlučuju samo hrabri i igrači puni samopouzdanja. Mladi krilni napadač Brnić preko Dugopolja traži mjesto dokazivanja i povratak u elitno društvo. Od njegovog dolaska Dugopolje je bez poraza prvenstvenu stanku dočekalo na trećem mjestu sa 14 bodova, jednim manje od vodećih Jaruna i Rudeša!

Brnić je u Hajduk došao s devet godina iz makarskog Zmaja, prošao kao standardni igrač sve hrvatske mlađe selekcije, a za U-21 imao pretpoziv. Pod paskom Igora Tudora, a zatim i Bore Primorca ubilježio je 12 prvenstvenih nastupa za prvu momčad Hajduka. U Dugopolju je njegov novi početak! U pet utakmica je postigao tri pogotka uz četiri asistencije.

– Da, tako je. Nekoliko mjeseci nisam igrao, a prethodila je i teška agonija s corona virusom, i želio sam se vratiti na scenu kroz Dugopolje. Hajduk mi je nudio posudbe u Široki Brijeg, Zrinjski i slovački Sered. Svi oni nudili su mi desnog beka i desnog krila. I to je bio dobar razlog da ne prihvatim, jer ja sam ipak lijevo krilo. Trebalo je imati hrabrosti i samopouzdanja, raskinuti sa Hajdukom i krenuti od novog početka – počeo je priču Brnić.

Na prošloj utakmici protiv Kustošije je počeo na poziciji bek-krilo, a u drugom dijelu promjenom formacije i pomicanjem prema naprijed na lijevo krilo, Brnić je pogotkom riješio utakmicu, za nova tri boda i treće mjesto uoči stanke. Veoma mu je žao što je morao u poluvremenu ostati u svlačionici na kup utakmici sa Lokomotivom, jer je u petoj minuti zaradio veliki hematon na desnom butu.

– Ne želim isticati sebe, jesam pomogao ali smo svi zajedno doprinijeli rezultatskom buđenju Dugopolja.

Uz spomenute ponude u sklopu Hajduka, tražilo ga je nekoliko drugoligaških klubova, Croatia, Varaždin, Inter i Solin. Što je presudili da je završio u Dugopolju?

– Točno je za spomenute klubove, jedino iz Solina sa mnom nitko izravno nije razgovarao. Za dolazak u Dugopolje presudio je predsjednik Mario Smodlaka, prihvatio sam povjerenje u projekt i potpisao kao slobodan igrač profesionalni ugovor. Ako bude sve O.K., cilj mi je vratiti se u elitu.

Dugopolje, pod paskom trenera Harija Vukasa po svemu sudeći je preboljelo početnu rezultatsku krizu, izvrsno grabi prema vrhu, šest utakmica je bez poraza.

– Trener Vukas radi dobro posao, poznajemo se još iz Hajduka kada je bio pomoćnik Tudoru, a poslije i kao glavni trener. Dugopolje je spoj mladosti i iskustva, od osamnaestogodišnjaka Ćubelića i Glavovića do obilatih tridesetogodišnjaka Čerine i Rodića. Izgleda rezultatski tijesno, ali bodovi se knjiže. Ova momčad je dokazala da zna igrati na rezultat u veoma jakoj ligi. Iskreno, nisam vjerovao da je ovako jak drugoligaški nogomet. Zadovoljan sam ukupnim radom struke i uvjetima za razvoj u Dugopolju. Dati ću sve od sebe da Dugopolje bude pri vrhu i stvaramo mentalitet pobjednika, a kroz te rezultate i igre skrećemo pozornost klubova iz višeg ranga. Ovdje ima puno ambicioznih mladih igrača, s kojima uživam trenirati i igrati.

O privatnom životu, nije želio mnogo govoriti:

– Uživam u nogometu uz potporu cure, mojih i njenih roditelja, te bliskih prijatelja. Završio sam ugostiteljsku školu i sad se maksimalno posvetio nogometu. A dakako, uvijek u meni živi Hajduk, i od srca želim da ove sezone osvoji naslov prvaka – zaključio je Ivan Brnić.

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.