|  |  |  | 

Sport Sport ZP Izdvojeno

NOGOMET – 3.HNL JUG: NK OMLADINAC IMA LICENCU ZA 3.HNL JUG! Nepoznanica tko i kada počinju kvalifikacije za popunu 3.HNL jug

 

 

Kandidati GOŠK, DOŠK, Metković i Omladinac!

VRANJIC – Dosta je prošlo vremena od završetka je natjecanja u županijskim nogometnim ligama u Dalmaciji, Nogometno središte Split, i u tijeku su pripreme kvalifikacija za popunu 3.HNL jug.

Iz razgovora sa Dinom Knezovićem, povjerenikom za natjecanje Treće lige jug, nepoznanica je tko sve ide u kvalifikacije i kada počinju! Sigurno je u kvalifikacije idu NK GOŠK Kaštela iz Kaštel Gomilice prvak županijske lige Splitsko-dalmatinske, ONK Metković prvak NS županije Dubrovačko-neretvanske i HNK DOŠK iz Drniša predstavnik NS županije Šibensko-kninske. Kako NS županije Zadarske nema prijavljenog licenciranog predstavnika, kao četvrti član kvalifikacija prijavio se NK Omladinac iz Vranjica, trećeplasirani klub iz Splitsko-dalmatinske županije, koji ispunjava uvjete licenciranja.

– Osvajanjem 3. mjesta u 1.ŽNL NSŽSD, te ispunjavanjem svih kriterija u licenciranju naš klub u krugu je za ulazak u viši nogometni razred temeljem prijave. Iako se medijski špekulira tko može a tko ne može u viši rang samo jedna je činjenica bitna da NK Omladinac ispunjava sve tražene uvjete, i da se prijavio u zadanim rokovima a mogli su se prijaviti klubovi iz četiri saveza iz Dalmacije, koji su bili do treće pozicije na ljestvici bez obzira na broj iz pojedinog saveza – rekao je predsjednik Omladinca Mario Jurić, inače član Komisije za natjecanje HNS-a.

– GOŠK, DOŠK i Metković će biti sigurno u bubnju, dok za prijavljenog Omladinca odluku treba donijeti Komisija za natjecanje. Kada će početi kvalifikacije i to je nepoznanica, kao i koliko klubova ulazi u 3.HNL jug. Zašto? Jer se točno ne zna tko ide sve naprijed u viši razred odnosno u novi treći stupanj, a može i u drugi stupanj, jer Hrvace su poražene od Vukovara 91 (0:2) u kvalifikacijama za Prvu ligu, drugi rang hrvatskog nogometa. Sve će se znati uskoro – rekao je Dino Knezović, povjerenik natjecanja 3.HNL jug.

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.