|  |  | 

Sport Sport

NOGOMET – 2.HNL: Nastavljane sportske aktivnosti u NK Solin

 

Trener Ivan Bubalo ostaje na kormilu Solina  

Član IO kluba Ivan Spajić preuzima funkciju predsjednika kluba

SOLIN – Zajedničke sportske aktivnosti u Nogometnom drugoligašu Solinu započele su 1. lipnja 2020., koje su bile je prekinute službeno od 14. ožujka 2020. Startale su sve uzrasne kategorije, od Škole nogometa, juniora i mlađih seniora. O aktivnostima su nas obavijestili zatečeni u klubu tog dana, članovi Izvršnog odbora kluba Ivan Spajić i Mario Jaman, voditelj Škole nogometa Ante Boban, tajnik kluba Pavle Marinković i sportski direktor Goran Gruica. U žalbenom postupku dobivena je licenca za natjecanje u Drugoj HNL i pripreme su za Izvanrednu skupštinu kluba.

– Započeli smo s trenažnim procesima u školi nogometa Tonći Boban Bebi. Od 1. lipnja svi polaznici su na raspolaganju svojim trenerima. Trenira se na dvije lokacije, na stadionu pokraj Jadra i u Vranjicu na pomoćnom gradskom terenu s umjetnom travom. Moramo se svi, djeca, roditelji i treneri, strogo pridržavati propisanih mjera opreza. Zbog toga su svi roditelji dužni izmjeriti svome djetetu temperaturu prije treninga. U slučaju je djetetu povišena temperatura, strogo je zabranjen dolazak na trening i doticaj sa ostalom djecom. Dolasci na treninge obavezni su minimalno 20-ak minuta prije samog početka treninga da se kvalitetno obavi evidencija prisutnih, obavi dezinfekcija te izmjeri temperatura svakog pojedinca, a klub je osigurao dezinfekcijska sredstva kao i digitalne mjerače temperature. Svlačionice se u mjesecu lipnju neće koristiti – rekao je voditelj Škole nogometa Ante Boban.

Pomoćni trener prve momčadi Duje Tokić poveo juniore i mlađe seniore.

– Od 1. lipnja, su u trenažnom procesu i mlađi seniori, koji vježbaju na pomoćnom igralištu u Vranjicu pod paskom pomoćnog trenera Duje Tokića. U rad su uključeni i kompletni juniori, te neki povratnici u klub. Obavljeni su razgovori sa svim igračima prve momčadi, a konačan popis biti će poznat do početka priprema – rekao je sportski direktor kluba Goran Gruica.

Ivan Spajić je najavio i održavanje sjednice Skupštine kluba, u utorak 16. lipnja 2020., s početkom u 20 sati u Domu Zvonimir u Solinu. Prisjetimo se, zakazana Izvanredna sjednice Skupštine kluba trebala se održati 16. ožujka 2020. ali je odgođena. Na njoj se trebao birati i novi predsjednik kluba, a jedini službeni kandidat je bio Ivan Spajić, inače član Izvršnog odbora kluba. Dužnost predsjednika bio obavljao do kraja mandata ovog Izvršnog odbora, odnosno do ljeta 2021. godine! Spajić na neki način danas koordinira rad kluba, te je rekao:

– Potpisali smo ugovor sa trenerom Ivan Bubalom do kraja sezone 2020./2021. Struka prve momčadi ostaje u kompletnom sastavu. Bubalu će u radu pomagati Duje Tokić, Hrvoje Višić i Frane Žuvela. Nešto konkretnije o smjernicama kluba biti će te upoznati nakon Skupštine kluba.                                                                                 

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.