|  |  | 

Sport Sport

NOGOMET – 1.NL: Solinu pobjednički pehar Memorijala „Marijan Šuto Mrma“

 

SOLIN – DUGOPOLJE 5:3 (5:2)

ZMIJAVCI – NK Solin je pobjednik memorijalnog nogometnog turnira „Marijan Šuto Mrma“ u Zmijavcima, koji se igrao od 22. do 24. srpnja 2022.

U finalu su se sastali novi prvoligaši Solin i Dugopolje. Solinjani su pobijedili rezultatom 5:3, pogotke za Solin postigli su Stephen Chinedu (3), te po jedan Luka Mamić i Šime Puljić, strijelci za Dugopolje su bili Ivan Rodić (11m), Marin Vujčić i Boris Rapaić.

U polufinalu Solin je pobijedio domaćina Croatiju (2:1), a Dugopolje je bilo bolje od Zadra (1:0). Slijedeću pokusnu utakmicu Solin bi trebao igrati u utorak 26. srpnja na Poljudu sa Hajdukom, zbog njihove odgode prvenstvene utakmice sa Rijekom. Dugopolje je u srijedu, 27. srpnje, domaćin RNK Split.

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.