|  |  | 

Grad Solin ZP Izdvojeno

NLM SOLIN: “TRI, DVA, JEDAN, MULJAJ!”

 

Nova objava Mladih Solina, prenosimo je u cijelosti;

TRI, DVA, JEDAN, MULJAJ!

Kakva se to predizborna kaša kuha pod gradonačelnikovom kuhačom?

Tri godine i 319 dana prošlo je otkad je HDZ Solin dobio prošle izbore. Do novih izbora ostalo je 40 dana. Točno 3 godine i 319 dana trebalo je da gradonačelnik stavi na glasanje izmjenu prostornog plana koja mu osigurava “bezbrižno” obećavanje projekata koji su mu preostali kao as u rukavu za nadolazeće lokalne izbore.

Dolje su navedeni neki od projekata. Za veliku većinu i sami smo ZA, ali zašto proračunska sredstva stoje na računu Grada, odugovlači se s nužnim projektima a sve kako bi ih vladajući sada iskoristili za potrebe izbora!?

– namjena prostora na području insdustrijske zone “Sv.Kajo” dijelom u zoni D, zbog omogućavanja izmještanja postrojenja s područja “Vranjičkog blata”

– prenamjena zone za novo obećanje za POS stanove iako ni prošli, čiji su radovi po gradonačelnikovu zadnjem obećanju trebali biti okončani lani, nisu započeti

– sagledavanje mogućnosti lokacija za reciklažna dvorišta; u 4 godine napravili smo jedno, a ni jednom na vijeću nismo raspravljali o novoj lokaciji

– sagledavanje mogućnosti lokacija za izgradnju srednjoškolskog centra; slatko zvuči, a još slađe 40 dana prije izbora

– sagledavanje mogućnosti za izgradnju osnovne škole, zapadno od groblja; odlična dosjetka i to upravo 40 dana prije izbora

– sagledavanje mogućnosti lokacija za turističku namjenu; što se točno do sada čekalo?

– dopuna odredbi za obećanje DVD-u u Sv. Kaju za potrebe uređenja objekta; jer ipak su 4 godine bile malo za njegovo uređenje pa ga je logično sada obećati.

Prilažemo i sliku pa zaključite sami zašto se čekalo 3 godine i 319 dana za donošenje ovakvih logičnih odluka. Nije valjda zbog uspješnije kampanje vladajućih?

Prosudite sami.

#razVedravanje


mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL