|  |  | 

Sport Sport

NK SOLIN: Solinjani još neporaženi prepustili fenjer Međimurju

 

S utakmice Šibenik – Solin

Čekaju ih izuzetne pripreme za Šibenik i Varaždin

S dva postignuta pogotka neporaženi četiri utakmice s osvojenih šest bodova, malo zanimljiva statistika modrih!

Solinski nogometni drugoligaš, pod vodstvom Borisa Pavića, još nije osjetio gorčinu poraza u četiri utakmice natjecanja u drugom dijela prvenstva. Sa šest novih bodova, ukupno 17 na kontu, Solinjani su posljednje mjesto na prvenstvenoj ljestvici prepustili Međimurju, sa 16 bodova!

Nakon pobjede protiv Međimurja (1:0) na domaćem igralištu i neodlučnog na Poljudu protiv Hajduka II (1:1), uslijedile su dvije utakmice bez pogodaka protiv izravnih suparnika u borbi za ostanak. U 16. kolu uz Jadro odigrali su 0:0 sa Hrv. Dragovoljcem, te prošle subote na gostovanju kod Kustošije.

Solinjani su s dva postignuta pogotka, od toga jedan iz kaznenog udarca, neporaženi četiri utakmice s osvojenih šest bodova! Malo zanimljivu statistiku komentirao je trener Pavić uz osvrt na utakmicu u Kustošiji.

– Istina, specifično je. Tako je kad pravimo analizu, ali smo to velikim trudom i žrtvom osvojili. Zadovoljni sa šest bodova u četiri utakmice, bez poraza smo. I u Kustošiji propustili smo priliku uzeti sva tri boda kao i protiv Hrv. Dragovoljca na domaćem terenu, jer smo imali prilika. Protiv Dragovoljaca nam nije priznat pogodak u 44. minuti, a u Kustošiji nismo realizirali kazneni udarac u 30. minuti. No, ne može se ništa vratiti, idemo dalje i spremati se za slijedeće utakmice. Čuriću je vratar obranio penal, nije nas poljuljalo vratili smo se svi pa i on. Podigli smo nivo igre i ostaje žal za još dva boda. O penalu koji su reklamirali domaćini u prvoj minuti teško mogu komentirati sa 70-tak metara udaljenosti, jedino mi je izgledao teatralan pad a sudac je bio blizu – rekao je Pavić o proteklom razdoblju, te se usredotočio na slijedeće utakmice protiv Šibenika uz Jadro i gostovanja u Varaždinu:

– Sad su nam na rasporedu dvije utakmice sa glavnim rivalima za prvo mjesto i viši rang. Ponoviti ću, liga je dosta izjednačena, sve su utakmice tvrde i neizvjesne kako za vrh tako i dno, a ima i iznenađenja. Spremamo se za prvu, za subotu uz Jadro protiv Šibenika. Svaka pobjeda nosi tri boda, idemo iz utakmice u utakmicu po nove bodove i ne zanima nas trenutni plasman suparnika. Vjerujemo u sebe i svoju kvalitetu. Čeka nas teška utakmica kao svaka do sada, a Šibenik je ozbiljna momčad vidi se po rezultatima. Čeka nas izuzetna priprema i razmišljanje o slijedećem suparniku, pretendentu za naslov i možda jesu favoriti ali raspoloženje u klubu i oko kluba nam daje samopouzdanje, i sve nas veseli u stožeru, mene i moje pomoćnike Dalibora Filipovića i Hrvoja Višića. A nadasve nas veseli što smo se makli sa zadnjeg mjesta i idemo prema cilju a to je ostanak u ligi u godini, kada klub slavi 100-tu obljetnicu djelovanja. Za Šibenik konkurenciju pojačavaju Luetić, Zoungranu i Mastelić – rekao je solinski strateg Sinjanin Boris Pavić.

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.

Solin Info

Solin Live na Instagram-u