|  |  |  | 

Komentar dana Komentar Dana ZP Izdvojeno

NK SOLIN: NOVI SKANDALI NA JADRU

 

 

 

Dragi naši čitatelji donosimo vam nastavak na prethodne članke o NK Solin odnosno vladavini terceta: Spajić + Gruica x Jaman = NOGOMETNI TOTALITARIZAM.

POVEZANI ČLANCI:

SKANDAL TRESE NK SOLIN, OBMANE I LAŽI GORANA GRUICE I NOVOG PREDSJEDNIKA SPAJIĆA

LAŽI I DEMAGOGIJE SOLINSKOG ZDRAVKA MAMIĆA

PAJINI SENIORI OSRAMOTILI SE U VRANJICU, RASPAD SISTEMA I U OMLADINSKOJ ŠKOLI

Još bi se jednom osvrnuo i čestitao novom klupskom vodstvu na osvojenom izvanrednom 3.mjestu u Vranjicu na memorijalnom turniru prof. Slaven Jurić, u konkurenciji eminentnih klubova s ovih prostora kao što su četvrtoligaš Omladinac Vranjic, juniori Hajduka i Zagora iz Unešića, gdje su predsjednik Spajić i team manager otkrili još jedno darovito “solinsko dite”.

Zove se “Junior” (pravi podaci poznati autoru i svima koji su gledali ovaj turnir), odrastao je u naselju Milišići u siromašnoj obitelji gdje je pohađao školu Vjekoslav Parač, svete sakramente primio u crkvi Sv.Anastazija i koji je prošao sve omladinske selekcije NK Solin, koji je uz to igrač “ispod godina” (mlađi od 21 godine) i igrao bi iz čiste ljubavi za NK Solin. Nedostatak mu je “pothranjenost” ali negdje oko 30.kola bio bi spreman pomoći uspjesima seniorske momčadi. Pitate se tko je on, istražite..

Famozni izvršni odbor

Bivši predsjednik kluba Miro Dugeč javno na skupštini govori o izvanrednim uspjesima škole nogometa, a onda taj isti izvršni odbor blagoslovi odnosno napravi drastične promjene koje nikom iz svijeta sporta s područja Grada Solina nisu jasne?

Totalne nelogičnosti, ako govorimo o nogometnoj struci, jer brodostrojar i pravnik u ovom slučaju smjenjuju magistra kineziologije, a to je kao u totalitarizmu da običan radnik smjenjuje inženjera i odlučuje o njegovoj sudbini i procjenjuje njegov rad. Nelogično zar ne, ljudi? Samo u našem gradu!

Postavljaju se potom i mnoga druga logična pitanja koja se tiču seniorskog kadra, ako je Zvonko Balić već nekoliko godina sportski direktor kluba tko je to onda odgovoran uistinu za loše rezultate, loša selektiranja trenera i igrača?

Ako se osvrnemo samo na mandat ovog izvršnog odbora, na Jadro su dolazili treneri koje su igrači izbacivali iz svlačionice, treneri koje su dovedeni samo za jednu utakmicu, a koštali su kao kajgana svetog Petra, doveli su trenere koji su od pet treninga tri vodili u “rebatinkama”, a da ne govorimo o sramoti kada je nekoliko kola seniore vodio kondicijski trener, a klub plaćao masne financijske kazne jer nije imao odgovornu osobu na klupi…

Tko je za sve to bio odgovoran? Tko je bio razriješen dužnosti? Odgovornost?

Ne može se zaboraviti ni svježi potezi (pouzdani izvori iz kluba tvrde) team managera Gruice koji pušta najboljeg igrača i kapetana kluba bez ikakve financijske odštete (otac mu je naš gradonačelnik Dale) u trenutku kada se prva momčad grčevito bori za opstanak. Dok se od nekih dječaka tražilo da plate naknadu za razvoj ili kako se to već kaže – odštetu, no ni tu nisu bila čista posla, neki su pri odlasku dobili slobodne, čiste papire zahvaljujući “osobi iz sjene” Mariju Jamanu koji je tako očito radio protiv svog vlastitog kluba!

Jer ako je potez puštanja kapetana u drugi klub u trenutku kada se klub grčevito bori za opstanak bez ikakve odštete normalna stvar jesi li se Gorane pogledao u ogledalo i zapitao: što ja to radim? Ili si spreman učiniti sve što ti “netko” naredi da bi sačuvao svoje radno mjesto i svoju guzu..?

Zašto mijenjati nešto što je bilo kvalitetno i profitabilno (omladinska škola) nauštrb nečega što nema ama baš nikakvog smisla? Kaže se: ako bordel loše radi mijenjaju se kurve a ne kreveti…

Mnogi Solinjani čude se posljednjih godina kako je to naš susjedni klub Sloga iz Mravinaca napravio iskorak u rezultatima i infrastrukturi, a iz ove formule sve će vam biti jasno:

Prim.prof.dr.doc. Zdravko Perko naspram brodostrojara, pravnika i tehničara, gdje se ne trebate truditi da nađete prefiks ispred prezimena solinskog trojca. Predsjednik Sloge bio je pak toliko inteligentan pa je svoju struku pojačao i magistrom kineziologije Antom Bobanom koji se sada nalazi na čelu omladinske škole Sloge.

Upravo je završen i turnir u čast Tonća Bobana “Bebija” po kojem ime nosi i omladinska škola nogometa NK Solin i živo me zanima tko je od spomenutih članova vodstva kluba i izvršnog odbora položio vijenac na grob pokojnog Bebija i bar u tišini rekao : Bebi oprosti nam jer ne znamo što činimo.. A možda se i neće zapitati jer sve se danas izgleda da kupiti s jednom piletinom, dvojim ćevapima i tri gemišta..

U SLJEDEĆEM NASTAVKU : Tučnjava na treningu seniora NK Solin i još mnogo toga zanimljivog.
mm

ABOUT THE AUTHOR

Vlasnik Solin Live portala...