|  |  |  | 

Sport Sport ZP Izdvojeno

NK SOLIN: Nakon uspješne sezone juniora Solina Ostavka i trenera juniora Duje Tokića!

 

SOLIN – Nakon ostavke predsjednika Kluba uslijedila je ostavka i uspješnog trenera juniorske momčadi nogometnog drugoligaša Solina Duje Tokića. Nakon razgovora s Tokićem zaključili smo da ove dvije ostavke nemaju izravnih poveznica.

Prisjetimo se. Nakon osvajanja juniorskog županijskog Kupa i pobjede nad Hajdukom u finalu juniori nogometnog drugoligaša Solina, pod vodstvom trenera Duje Tokića, amaterski juniorski su prvaci Dalmacije – Nogometnog središta Split. Podarili su pobjednički pehar u godini kada NK Solin slavi 100. obljetnicu utemeljenja.

Pobjednika Solina, odnosno juniorskog prvaka Dalmacije čekalo je razigravanje za amaterskog juniorskog prvaka Hrvatske. Nakon uvjerljive pobjede nad Bjelovarom (3:0), u finalu, također na neutralnom terenu u Karlovcu, Solinjani su poraženi od vršnjaka novog drugoligaša Orijenta. U regularnom je završilo 1:1, a Riječani su bili uspješniji izvođači jedanaesteraca, i tako izborili pravo igranja u 1.HNL za juniore.

– Na neki način moja ostavka je slijed obećanja mojim igračima. Rekao sam im ako ne uđemo u juniorsku 1.HNL dati ću ostavku, jer me za sada ne zadovoljava natjecanje u nižim skupinama. Želim se okušati u samostalnom vođenju i seniorskih momčadi, a već ima i nekih ponuda – rekao je Duje Tokić, trener s UEFA PRO licencom.

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.

Solin Info

Solin Live na Instagram-u