|  |  |  | 

Sport Sport ZP Izdvojeno

NK SOLIN: Izvršni odbor kluba bez iti jednog glasa protiv potvrdio kompletnu struku

 

 

Velike promjene u Školi nogometa Vitajić umjesto Bobana

SOLIN – U prošli ponedjeljak, 3. kolovoza 2020., je održena sjednica Izvršnog Nogometnog kluba Solin pod predsjedavanjem Ivana Spajića, na kojoj je na prijedlog sportskog direktora Gorana Gruice potvrđena kompletna struka drugoligaša Solina.

U slijedeću sezonu Solin ulazi pod vodstvom starog glavnog kormilara Ivana Bubala i njegovih dosadašnjih suradnika. Prvi pomoćnik mu je Duje Tokić, vratare će vježbati Hrvoje Višić, a za kondicijska pripreme zaduženi su Frane Žuvela i Josip Maleš. Novi trener juniora je Marin Nerlović, a njegov pomoćnik volonter je Antonio Juričić. Novi fizioterapeut prve momčadi je Lovre Škarica.

Velike promjene dogodile su se u Školi nogometa. Dužnost voditelja povjerena je Anti Vitaiću umjesto dosadašnjeg Ante Bobana, koji je na toj dužnosti uspješno bio šest godina. Kadete HNL će voditi Zdravko Marković a kadete 2 Mladen Bosančić. Pionire HNL će voditi čelnik Škole nogometa Ante Vitaić a pionire 2 Marin Grčić. Mlađe pionire 1 trenirati će Mirko Čapeta a pionire 2 Ognjen Majdov. S početnicima 2010. će raditi Miro Grubišić, Ognjen Majdov s početnicima 2011., a Domagoj Nakić je zadužen za 2012. godište. Mlađi početnici 2013. povjereni su Anti Topići a Damiru Bobanu 2013. i mlađi.

Za individualni rad od pionira 2 do juniora je zadužen Kajo Kalinić, a trener vratara je Hrvoje Višić. Za kondicijske pripreme je zadužen Frane Žuvela.

Do Intera još tri utakmice!

Solin je do sada odigrao šest prijateljskih utakmica. Prve dvije obilježio je pobjedama protiv drugoligaša Dugopolja uz Jadro (2:1) i Croatije u Zmijavcima (2:1). Slijedile su dvije na Memorijalnom turniru Marijan Šuto Mrma u Zmijavcima, u prvoj su poraženi od Dugopolja (2:0), a sutradan za treće mjesto pobijedili su Hajduk II (3:1). U prvoj utakmici Memorijala Slaven Jurić u Vranjicu pobijeđeni su od domaćina Omladinca (1:0), tako će u četvrtak 6. kolovoza 2020, s početkom u 16,30 sati, igrati za treće mjesto protiv Zagore iz Unešića.

U međuvremenu su Solinjani odigrali i utakmicu osmine finale županijskog Kupa, pobijedili su Jadrana u Tućepima, 2:0. U četvrtfinalu su gosti kod Mračaja, u nedjelju 9. kolovoza u 17,30 sati.

Što znači do prvog prvenstvenog kola gostovanja u Zaprešiću, u petak 14. kolovoza u 20 sati, Solinjani uz spomenute dvije utakmice, mogu odigrati još i polufinale županijskog Kupa.

TRANSFERI – Prva momčad:

Tajnik kluba Pavle Marinković potvrdio nam je dosadašnje transfere prve momčadi.

Otišli: Matej Maretić (Dubrava), Domagoj Muić (Rudeš), Petar Bašić-Šiško (Junak), Mario Marović (Hrvace), Mario Barišić (Sloga), Mario Mornar, Antonio Repić, Mario Jelavić, Karlo Vidović.

Došli: Ivan Sesar (Tuzla City), Ivan Durdov (Osijek II), Duje Ninčević (Varaždin), Matej Vuknić (Hajduk II), Nikola Kušeta (Hajduk II), Marin Laušić (Slaven Belupo), Hrvoje Relota (Hajduk II), Stipe Pekić (Uskok), Tino Šošić (Uskok), Josip Zeljković (Vodice), Kristijan Stanić (Zrinjski).

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.

Solin Info

Solin Live na Instagram-u