|  |  | 

Sport Sport

NK SOLIN: Igrač Solina otputovao na dvije utakmice Afričkog kupa nacija

 

Romario Matova

SOLIN – Nogometaš drugoligaša Solina Romario Matova (21), ranije reprezentativac U21 Zimbabve dobio je poziv za A nacionalnu vrstu matične države. Matova se nalazi se na popisu novog izbornika matične države Zimbabve, Zdravka Logarušića, hrvatskog trenera iz Slavonskog Broda.

Sudjelovat će u kvalifikacijama za Afrički kup nacija u kojima će njegova reprezentacija odmjeriti snage u gostima sa reprezentacijom Bocvane u Gaboroneu 25. ožujka, i Zambije, 29. ožujka 2021. godine u glavnom gradu Harareu.

Trenutna ljestvica H skupine Afričkog kupa, nakon 4. kola: 1. Alžir 10, 2. Zimbabve 5, 3. Bocvana 4, 4. Zambija 1 bod.

– Poziv u reprezentaciju Zimbabve me razveselio, jer ću se naći među najjačim igračima svoje države, a mnogi igraju u velikim europskim klubovima. Veselio sam se i susretu sa obitelji ali nažalost u međuvremenu mi je umro djed – rekao je lijevi branič Romario Matova.

U nedjelju nakon pobjede Solina u na Poljudu (2:1), je otputovao u Zagreb iz kojeg je zrakoplovom, preko Frankfurta i Dubajija, stigao na odredište u Zimmbabvu. Zaželimo našem Logarušiću pothvat, a Romariju Matovi iz Solina, u kojem ga zovu Mate, uspješne nastupe!

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.