|  |  |  | 

Komentar dana Komentar Dana ZP Izdvojeno

NK SOLIN : DNO DNA, LJUDI BEZ PLAĆE, SUDSKE TUŽBE I JOŠ PUNO LIPIH STVARI

 

 

U posljednje vrime bavio sam se nekim drugim stvarima i zbivanjima u našem gradu, puno se toga ružnog događa u našem Solinu.

Od vode koja nije pitka do nove ekološke katastrofe u Vranjicu, pa sam malo zanemario zbivanja pokraj Jadra ali na najnovije informacije nisam moga ostati bez reakcije pa idemo redom.

Držite se polijećemo..

Seniori Solina su nakon nekoliko solidnih utakmica (protiv Hrvatskog Dragovoljca i Orijenta) opet pali gotovo na samo dno 2.HNL.

Odigrala je mlada solinska ekipa 2 dobre utakmice i činilo se da se pomalo budi. Ono što mi nije moglo proći nezapaženo u to vrijeme bili su gadljivi samoljubni komentari i hvalospjevi na klupskim stranicama.

Predsjednik grill majstor Spajić počeo je pisati hvalospjeve u komentarima kao da u najmanju ruku osvaja 2.ligu i vodi klub prema toliko željenoj i sanjanoj prvoj ligi, sve to uredno lajka naravno predsjednik stranke sa samo 10-ak članova Mario Jaman i zaposlenik fast fooda koji je u vlasništvu gospon predsjednika, Boženko Špar koji je od nekada vrsnog malonogometaša postao dostavljač pizze u FF dotičnog predsjednika.

I tako lajkam ja tebi, lajkaš ti meni, a ja umirem od smijeha..

Pisale su se čak i pizdarije kao: najbolja ekipa u ligi trenutno! Za ekipu koja je većinu sezone posljednja ili predposljednja u ligi! Svašta….

No uslijedio je odmah šamar realnosti, u posljednje 3 utakmice Solin na svom travnjaku nije uspio niti pobijedit uvjerljivo najlošiju ekipu u ligi sinjski Junak, izgubio je od Osijeka 2:0 a potom je doživio i šamarčinu u gostima gdje ga je rastavio na proste faktore susjed Dugopolje rezultatom 3:0.

Dugopolje tako gleda prema prvoj ligi a Solin prema trećoj… Podsjetit ću vas još jednom na one prazne priče i naslove iz plaćenih članaka Slobodne Dalmacije u kojima je predsjednik neznalica obećavao nekakve iskorake uz parolu „biće bolje“ kao i sportski direktor bez licence Goran Gruica.

Vrijeme je da se napravi analiza nakon prvog dijela prvenstva i školskim riječnikom gospodo : nemate pojma, sjedi 1, ideš na popravni..

Spajiću, Jamane, Gruica pali ste razred, niste za ovu školu, idite u neku manje zahtjevnu sredinu koja više odgovara vašim sposobnostima, pojasnit ću, imam par dobrih ideja: Spajiću vrati se u svoj Fast Food i ako si toliki biznismen kao što se priča otvori lanac svojih ugostiteljskih objekata po Splitu i Dalmaciji ili pokušaj barem uvesti MNK Solin u drugu ligu (evo jedan novoosnovani klub iz obližnjih Kučina je na putu za to), gospon Gruica vama bih poručio da napustite Grad Solin u kojem ionako ne živite i ništa vas ne veže za njega osim interesa i naravno plaće koja ide od novca poreznih obveznika našeg grada, a gospon Jamanu bi savjetovao da osnuje novu firmu ili malo teži zadatak za kojeg nisam siguran da li je u stanju izvršiti ga da završi fakultet političkih znanosti u Zagrebu, pa mu možda stranka i napreduje u neko dogledno vrijeme, možda čak dođe i do 50 članova, možda i napravi kakvu političku karijeru…Ma budimo ozbiljni, nemojmo se zajebavat.

Ajmo dalje, dobio sam insajdersku informaciju da je donedavni trener kadeta tužio klub zbog nedavnog otkaza i tako se donedavni ljubimac gospon Jamana okrenuo protiv dojučerašnjeg zaštitnika, zanimljiva priča, kao u trilerima, jedem kokice i gledam…

Čovjek je imao ugovor do kraja sezone a smijenjen je, vidjet ćemo što će biti dalje, vjerovatno ovrhe…

Idemo dalje, treneri u omladinskoj školi već mjesecima nisu kažu dobili plaću, većina ih je kažu posljednji put dobila plaću za mjesec RUJAN a sada je gospodo PROSINAC. Pita sam ih da li je tako bilo i prijašnjih godina: kažu da nije posljednjih godina dok je na mjestu voditelja omladinske škole bio današnji voditelj omladinske škole Sloge plaća je išla redovito a znao se održati i božićni domjenak i dobiti i nekakva božićnica a sada nema ni plaće..

U svakom slučaju treneri rade, roditelji plačaju članarine a plaće nema. Gospodo gdje su novci, di su pare?

Trebalo bi pitati predsjednika Spajića, njegovu desnu ruku Gruicu i lijevu ruku Jamana. Ne bi bilo prvi put da nekome od njih klub služi za izvlačenje novaca za njegov privatni džep.

Treneri ako imaju muda trebali bi u obustavu rada i kad završi stanka zbog korone.

Šečer sam ostavio za kraj: kontaktirala me nekolicina roditelja koji su željeli ostati anonimni, oni su prije puna 3 mjeseca naručili službenu klupsku opremu koje do dana današnjeg nisu dobili, a vrhunac je laž koja im je servirana da će svaki član kluba imati 20% popusta na sve u dućanu Footballmania u Splitu. No kad su došli u dućan nema teorije da dobiješ 20%, rekli su im da mogu na neke artikle dobiti 5% popusta…

Još jedna gnjusna laž ovog vodstva kluba!

Netko je sigurno dobio svoju proviziju u džep što Nk Solin više ne nosi pristupačnu Jomu već se prešlo na skupi Nike.. Pitanje je samo tko : Gruica, Jaman ili Spajić ili pak naš gradonačelnik koji je volio surađivat u prošlosti s istom tvrtkom dok su imali svoju trgovinu u istoj zgradi kao i gradonačelnik svoje ured, i onda se roditeljima također deralo kožu preskupim i siromašnim paketima..

Dragi roditelji evo napisao sam i to, zamolili ste me.

Bliži se Božić i bilo bi lijepo gospodo da ispunite Solinjanima želju a ta je da napustite klub za njegovo dobro prije nego ga u potpunosti uništite te ga prepustite nekim drugim malo sposobnijim ljudima, dokazali ste da pojma nemate!

Sretan i blagoslovljen Božić gospodo! Voli vas vaš Neven i redakcija Solin Livea.

mm

ABOUT THE AUTHOR

Vlasnik Solin Live portala...