|  |  | 

Sport Sport

NK SOLIN – 2.HNL: Solinski drugoligaš započeo pripreme pod starim kormilarom

 

Solin, 2.HNL, NK Solin, 01.07.2020.
Igraèi i struka Solina na poèetku ljetnih priprema za sezonu 2020./2021.
Snimio: MIro Podrug što

Ivan Bubalo startao uz Jadro  

Za sada petorica novih, a bez osmorice iz prošle sezone!

SOLIN – Nogometni drugoligaš Solin u slijedeću sezonu ulazi pod vodstvom starog glavnog kormilara Ivana Bubala i njegovih dosadašnjih suradnika. Prvi pomoćnik mu je Duje Tokić, vratare će vježbati Hrvoje Višić, a za kondicijska pripreme zaduženi su Frane Žuvela i Josip Maleš. Fizioterapeut prve momčadi je Lovre Škarica. Solinjani su sa priprema započeli prošli ponedjeljak, 1. srpnja 2020. Igrače su pozdravili i predočili im planove za novu sezonu novi predsjednik kluba Ivan Spajić, sportski direktor Goran Gruica i trener Ivan Bubalo.

Klub s Jadra službeno su napustili zbog inih razloga, Mario Marović, Petar Bašić Šiško, Mario Mornar i Nikson Memaj, dok su nekolicina još upitna.

Prvo zvučnije pojačanje za Solin je desni branič Petar Relota iz Hajduka II, a u matično jato uz Jadro vratili su se prošlogodišnji juniori Solina branič Stipe Pekić i napadač Tino Šošić iz Uskoka, te vezni Marin Laušić na posudbu iz Slavena Belupa. Tu je i bivši kapetan Duje Ninčevića povratnik iz Varaždina, koji još nije službeno bacio sidro u Jadro!

S pripremama je startalo njih 24-tvorica, četvorica vratara Josip Bender i Ante Topić, plus juniori Ivan Kargotić i Sven Vojnović, te obrambeni igrači Hrvoje Relota, Mislav Pezo, Stipe Pekić, Toni Taraš, Stipe Vulikić, Mateo Tomić, Šime Puljić i Romario Matova, vezni su Duje Ninčević, Antonio Kačunko, Antonio Blažević, Mario Barišić, Nicholas Llanos, Mario Veljača, Matej Maretić, Marin Laušić i Nikola Kušeta, napadači Vlatko Šimunac i Tino Šošić, dok je Vicko Ožegović ozlijeđen.

– Startali smo sa dvadeset igrača i četiri vratara. Kandidata ima, kako pridošlica tako i prošlogodišnjih igrača, ta naših kadeta i juniora. Popis igrača za slijedeću sezonu nije u potpunosti definiran, jer će mnogo toga ovisiti o dolascima i odlascima. Prva provjera je u subotu 11. srpnja u 18,30 sati protiv Dugopolja uz Jadro. Dogovoreni su nastupi na turnirima u Zmijavcima od 24. do 26. srpnja, te u Vranjicu početkom kolovoza – rekao je Goran Gruica, sportski direktor Solina.

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.