|  |  | 

Sport Sport

NK SOLIN: 1. Memorijal Petar Kalinić Klija 2017. U finalu igraju kadeti Dinama i Maribora

 

U finalu igraju kadeti Dinama i Maribora

U organizaciji NK Solin, a pod pokroviteljstvom Središnjeg ureda za sport RH i HNS-a, u subotu 16. prosinca 2017. gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević je svečano otvorio prvi međunarodni nogometni turnir kadeta (U-16), 2002. godište i mlađi, „Memorijal Petar Kalinić Klija“, koji se igra u spomen solinske nogometne legende, dugogodišnjeg igrača i trenera kluba s Jadra.

U prvoj polufinalnoj utakmici kadeti slovenskog Maribora, pod vodstvom Milana Žurmana, pobijedili su vršnjake splitskog Hajduka, pod vodstvom Siniše Šegovića, rezultatom, 4:3. Pogotke za Maribor postigli su Vid Sedej (25. i 51.), Žan Vipotnik (27) i Anže Turičnik (37), a strijelci za Hajduk su Marko Domančić (6), Domagoj Topić (22) i Stipe Vladušić (34).

U drugom polufinalu mladi Zagrepčani, pod vodstvom Dalibora Poldrugača, savladali su domaći sastav Solina, pod vodstvom Damira Radića, rezultatom 2:0, pogocima Ante Jozića i Davida Čarapina.

U nedjelju, 17. prosinca 2017., u 11 sati za 3. mjesto sastaju se Solin i Hajduk, a u finalu u 13 sati igraju kadeti državnih prvaka Slovenije i Hrvatske, NK Maribor i GNK Dinamo.

Foto: Miro Podrug

Foto: Miro Podrug

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.