|  |  | 

Sport Sport

NK DUGOPOLJE: Trener Miroslav Bojko zakazao prozivku 16. siječnja

 

Otišli Jurić, Tomašević, Mihaljević, Stojanovski, Špoljarić i tri Osječanina


Kapetan momčadi vezni igrač Stanko Jurić/Snimio: Miro Podrug

DUGOPOLJE – Nakon zimske stanke trener treæeplasiranog nogometnog drugoligaša Dugopolja Miroslav Bojko je zakazao poèetak priprema, u utorak 16. siječnja 2018. s početkom u 11 sati.

Iz jesenskog dijela na Bojkovu popisu neæe biti, za sada sigurno, sedmorica igrača. Ranije je istupnicu dobio vezni igrač Dominik Mihaljević, a napadač makedonski reprezentativac U21 Vlatko Stojanovski karijeru nastavlja u Slavenu Belupu, te trojica Osječana, koji su uspješno odradili kaljenje u drugoligaškom natjecanju. Prisjetimo se, prošlog ljeta trojica izlaznih juniora Osijeka i oslonci iz pretprošle sezone vezni igrač Josip Špoljarić, te krilni napadači Mihael Klepač i Benjamin Ždinjak došli su na posudbu u redove drugoligaša Dugopolja, gdje su svojim igrama skrenuli pozornost naročito Špoljarić svojim pogocima, koji po svemu sudeći karijeru nastavlja u Italiji.

Otišao je i lijevi branič Josip Tomašević, potpisao je ugovor na dvije i pol godine za prvoligaša Cibaliju iz Vinkovaca.

Kapetan vezni igrač Stanko Jurić je uključen u trenažni proces Hajduka, na prijedlog skauta s Poljuda!

Prva je prijateljska utakmica Dugopolja na rasporedu 27. siječnja 2018. protiv trećeligaša Primorca iz Biograda. Do početka prvenstva planirano je odigrati šest prijateljskih utakmica. Dogovorene su još s Hajdukom II, Lučkim, Hrvacama i Slovacima na pripremama u Makarskoj, a generalka je sa Solinom, 24. veljaèe.

– Što se tiče igračkog kadra za sada su otišli petorica spomenutih, dok su Josip Tomašević i Stanko Jurić na meti prvoligaša. Koliko mi je poznato pristupio je stoper Kaja Rogulj. Što znači, čeka nas ponovno slaganje, jer svi koji odlaze participirali su u našem uspješnom rezultatu prošle jeseni – rekao je trener Vinkovčanin Miroslav Bojko.

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.