|  |  | 

Sport Sport

NK DUGOPOLJE: Trener Balajić zadovoljan nakon prvih provjera

 


Solin, 2.HNL, NK Dugopolje, 2019./2020.
trener Stipe Balajić
Snimio: Miro Podrug

Otišao Hrvoje Čubić došao Ivan Markota

DUGOPOLJE – Nogometaši drugoligaša Dugopolja u četvrti tjedan priprema su ušli u dosta izmijenjenom sastavu, a preslagivanje momčadi još traje zaključiti iz razgovora sa sportskim direktorom Mariom Smodlakom.

Od jučer vratar Hrvoje Čubić nije više član Dugopolja, a ipak je realiziran dolazak krilnog napadača Ivana Markote iz Sesveta, bivšeg igrača Splita i Dinama. Od ranije novi članovi Dugopolja su vezni igrač Matej Jukić iz Rudeša, napadača Ivo Jovanović, povratnika iz Italije i mladi hajdukovac Jakov Bašić. Mladi Teo Herceg iz Jadrana iz Ploča je zadovoljio kriterije struke dugopoljskog drugoligaša. Prvoligaš Lokomotiva ustupila je dvojica na kaljenje, Lovru Dobrića i Luku Basara.

Na popisu trenera Stipe Balajića od prošle sezone zbog inih razloga nedostaju desetorica: Dominik Balić, Luka Grubišić, Ante Živković, Antonio Radošević, Roko Nakić, Ante Kušeta, Mario Jelavić, Nikola Matas, Frane Maglica i vratar Hrvoje Čubić.

Prošli tjedan odigrane su i dvije službene provjere sa drugoligašima Solinom (0:2) i Šibenikom (1:1). Slijede nastupi na memorijalnim turnirima u Otoku i Zmijavcima.

– Obje utakmice odigrali smo solidno u ovoj fazi priprema i imali svojih situacija. U posljednjoj utakmici protiv Šibenika prvih 60 minuta sam zadovoljan a poslije smo imali desetak rotacija u igri i zamjenama. Ovaj tjedan slijede četiri utakmice na turnirima u Otoku i Zmijavcima. U Otoku, već u četvrtak će igrati kombinirani sastav u kojem većinu čine naši juniori, a u Zmijavcima, gdje će igrati drugoligaši domaćin Croatia, Solin i Hajduk II, igrati će trenutno prva momčad. Prva utakmica je u subotu protiv Hajduka II, a u nedjelju se nadamo igrati za prvo mjesto. Generalka je planirana sa Šibenikom na Šubićevcu, 10. kolovoza – rekao je Stipe Balajić, trener Dugopolja.

Prošli četvrtak Dugopolje je pobijedilo vranjički Omladinac 5:3, na turniru u Otoku.

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.

Solin Info

Solin Live na Instagram-u