|  |  | 

SD Županija ZP Izdvojeno

NK DUGOPOLJE – 2.HNL: Izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić otvorio pomoćno igralište u Dugopolju

 

 

Perica Bosančić, Marijan Kustić i Mario Smodlaka

Koraci prema prvoligaškom društvu!

DUGOPOLJE – Prošle nedjelje, 21. veljače 2021., uoči juniorske utakmice 1.HNL između Dugopolja i Orijenta, Izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić u pratnji Nevena Šprajcera voditelja natjecanja i Stipe Doljanina člana Skupštine HNS-a, je službeno otvorio obnovljeno pomoćno igralište NK Dugopolje, na kojemu je zamijenjena umjetna trava. Investiciju vrijednu oko dva milijuna kuna sponzorirao je Hrvatski nogometni savez, uz logistiku općine Dugopolje i nogometnog kluba Dugopolje. Ovo igralište će sigurno pomoći u treniranja svih uzrasta kluba i mjesta. 

Kustić je zahvalio načelniku Općine Dugopolje Perici Bosančiću, koji je bio partner i sudjelovao u pripremi radova, te predsjedniku i dopredsjedniku kluba Mariju Smodlaki i Tomislavu Baliću, za odličnu suradnju. 

– Zasigurno ovakvim načinom postavljanjem trave diljem Hrvatske želimo pomoći klubovima. Hibridni travnjaci, koje postavljamo na prvoligaškim terenima, a u svibnju ćemo i na Poljudu, su unaprijedili igru i kvalitetu treninga, i cilj je da imaju svi prvoligaši. Nadamo se uskoro i još nekim terenima na području Splitsko-dalmatinske županiji, a cilj nam je pokriti sve županije. Prošle godine smo napravili šest terena, a u novom ciklusu ovo je četvrti, dva velika i dva manja. Plan je izgradnja hibridnih travnjaka na Poljudu, u Varaždinu, Gorici i Šibeniku – rekao je između ostalog Marijan Kustić.

Načelnik općine Dugopolja Perica Bosančić, jedan od zaslužnijih za ovaj projekt i projekt dugopoljskog drugoligaša, je rekao:

– U ukupnoj investiciji oko dva milijuna kuna, općina Dugopolje je participirala deset posto. Zahvaljujem HNS-u ovo je velik iskorak za  kvalitetan rad svih uzrasta u klubu, a nadasve djece, te je dodao:

– Cilj je i adaptirati nedovršeni Sportski centar, sa dva terena s umjetnom travom i sportsku dvoranu standardnih gabarita za rukomet i mali nogomet, jer naša djeca sada nastupaju u dvoranama u Sinju i Solinu. Već smo dobili bespovratna sredstva. 

Predsjednik NK Dugopolja Mario Smodlaka, koji je podigao letvicu u svim segmentima, ne skriva i prvoligaške ambicije, te je zahvalio HNS-u i Županijskom savezu, a nadasve Općini Dugopolje i HNK Hajduk:

– Osim našeg kluba teren će sigurno biti na raspolaganju i svim uzrastima hrvatskih reprezentacija i županijskim selekcijama, jer imamo UEFE uvjete. Uz sve spomenute nadasve ističem stručnu i tehničku suradnja na sportskom planu sa splitskim Hajdukom, koju želimo još više unaprijediti.

Darovi iz Mravinaca!

Svečanosti se priključio i Vicko Bućan ispred Sloge iz Mravinaca, inače delegat 1.HNL ispred Županijskog saveza splitsko-dalmatinskog, te je Kustiću uručio prigodne darove, suhe smokve, maslinovo ulje i crno vino, te suvenire međunarodnog turnira Sv. Ivana Krstitelja u Mravincima. Turnir je prošle godine trebao imati 10. obljetnicu, ali je bio otkazan zbog korone!                                 

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.