|  |  | 

Komentar dana ZP Izdvojeno

NINČEVIĆ – Prezime kao garancija pobjede

 

Foto: Solin Live/screenshot

Kako sebi osigurati pobjedu kad si sudionik najneizvjesnije utrke u političkoj povijesti grada Solina???

Nositelji prezimena Ninčević odabrali su najsigurniji mogući način, može ih se naći u četiri političke opcije HDZ-SDP-NLM-MOST.

Ok, ova zadnja opcija načelno nije prisutna na lokalnim izborima, ali je njena mlada perjanica duplog prezimena arhitektica NLM-a, vidi se to po svakom potezu kojeg iz dana u dan vuku. Puna elana, ima je svugdje, Zagreb-Split-Županija-Solin…

U stranci koja je na vlasti, HDZ-u, sadašnji gradonačelnik predvodi svoje snage, nije toliko aktivan kao ova prva, što zbog lošije forme svoje stranke, što zbog razlike u godinama, a nije tajna i da mu je posao dodatno otežan ovom disperzijom Ninčevića po svim opcijama.

JEDNO PREZIME, JEDAN GRAD, JEDAN MJESNI ODBOR, ČETIRI POLITIČKE STRANKE

Lobira se sve u šesnaest, traži se djevojačko prezime do desetog kolina, opća mobilizacija je u tijeku. Na jedna vrata prezimena Ninčević u istoimenom kotaru se kuca i po četiri puta dnevno, svi imaju svoje adute za privlačenje u svoj tabor, obećavaju se brda i doline.

Najzanimljivije je u jednoj obitelji gdje su dva brata na suprotnim stranama, jedan već prekaljeni as, a drugi traži svoje mjesto pod suncem. Za koga će mater glasat, a za koga neviste, to je strožije čuvana tajna nego ona Blufonaca iza devet vrata.

Kad smo već kod rodbinskih veza i poveznica, HDZ je pupčanom vrpcom vezan sa MOST-om jer su njihove glavne vedete rođaci. I u kući NLM-a su supružnici na listi. Još kad se tomu doda već poznati bratsko sestrinski odnos HDZ-MOST, pa MOST-NLM, HDZ-SDP, što na lokalnoj što na nacionalnoj razini, glava nas zaboli momentalno.

Vjerujte mi, teško je i nama sve to povatat, pa preporučamo da prilikom čitanja teksta crtate stablo sa strane poradi boljeg razumijevanja.

Živahno je u kotaru koji nosi ime po prezimenu iz naslova, samo se čeka da i kladionice izbace kvote. Napeto ki u brijačnici.

Glupo se upuštati u bilo kakve prognoze, bolje zasjesti u fotelju i uživati u predstavi. Pripremite kokice, zabava samo šta nije počela.

mm

ABOUT THE AUTHOR

Vlasnik Solin Live portala...

Solin Info

Solin Live na Instagram-u