|  |  | 

Grad Solin ZP Izdvojeno

NEZAVISNI VIJEĆNIK DAVOR MIKAS: Je ste li znali da grad Solin godišnje potroši na usluge ophodarske službe vrtoglavih 585.700,00 kuna

 

Na facebook stranici Davor Mikas – vijećnik Nezavisne liste birača u Solinu objavljen je novi tekst i video kojeg prenosimo u cijelosti.

RASIPANJE GRADSKOG NOVCA

Je ste li znali da grad Solin godišnje potroši na usluge ophodarske službe vrtoglavih 585.700,00 kuna.

Prema Pravilniku o ophodnji javnih cesta zadatak je ophodarske službe da planirano obilazi gradske prometnice i samostalno razriješi uočene probleme, npr. ukloni kamenje s ceste, opere ulje koje je na kolniku i sl. Međutim, ukoliko postoje veći problemi ophodari trebaju obavijestiti nadležne službe da to riješe.

Naš prijedlog da Grad kupi vlastiti automobil za ovu namjenu i organizira službu sa postojećim zaposlenicima koji već rade pri Gradu, čime bi se cijena ophodnje višestruko smanjila, gradonačelnika Ninčevića i predsjednika Gradskog vijeća Prkića nije previše impresionirao. Oni i dalje nastavljaju po starom. Uskoro kreću s javnim natječajem i izborom vanjskog suradnika za sljedeće razdoblje.

Kao da ih nije briga što će uzimanje vanjskog ophodara Grad koštati nekoliko stotina tisuća kuna više, nego da vlastitu službu samostalno organiziraju. Neke druge sredine su to već ranije napravile i uštedile značajna financijska sredstva.

Pitanje je zašto se tome solinski Gradonačelnik i Predsjednik Gradskog vijeća tako snažno opiru?

Prosudite sami.

POVEZANI ČLANCI:

Aktivisti u akciji “DALE OTVORI OČI”

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL