|  |  | 

Komentar dana ZP Izdvojeno

NEŠTO A NE NIŠTA, rad a ne nerad, turizam a ne svinjogojstvo…

 

…odvajanje smeća a ne ilegalna odlagališta, čisto i pitko Jadro i veliko NE ilegalnim spojevima septičkih jama u Jadro, dječja igrališta a ne zogovi za balote…

Foto: Solin Live

Kada sagledam trenutno stanje našeg Grada Solina zaključim, onako laički, da idemo jedan korak naprid a dva nazad.

Vladajući štite nerad direktora gradske firme koji javno prizna da u par godina nije napravija NIŠTA. Pojedinci u gradu čuvaju leđa onim zaposlenicima koji ne dolaze na posao, koji u privatne svrhe voze službena umjesto privatna vozila.

Imamo komunalnog redara koji je u dvi godine napisao samo jednu kaznu, dok prometni redari u par dana na stotine.

Smetaju nam djeca, a imati psa je IN, vlasnicima tih istih pasa smeta govno od svinje, a od psa ostavljaju na ulici.

U Rupatini u Ulici Put Voljaka i duž cijelog vatrogasnog puta Grad umjesto da gradi šetnicu, trim stazu i biciklističku stazu, on potiče ilegalna odlagališta smeća, farme svinja bez kanalizacijskog sustava, farme ovaca i koza, usputni lavež pasa, koji te “veselo”dočekaju kad ideš u šetnju da ovim malo starijim i srce stane.

Dvije plaže koje turistička zajednica (ne)uređuje tri godine, i biciklističke staze samo na papiru, i hvali se rezultatima na kraju svake godine.

Vatrogasce koji su dobrovoljci s vozilima na papiru koja su davno otpisana, a policiju s jednim ili u jednom trenutku nijednim vozilom.

Pričamo o odvajanju smeća i reciklažnom dvorištu a nismo u stanju zaustaviti ilegalna odlagališta, koja opet stvaramo mi građani ovog grada, svi oni vlasnici kamiona koje pozovete da vam odnesu građevinski i ini otpad a oni dobro poznavajući teren i kazne jednostavno to učinu usput. Zašto bi isto odlagali na za to predviđena mjesta i plaćali naknadu kada znaju da komunalni redar dili samo opomene a ne kazne.

Hvalimo se domaćom pastrvom, a nismo joj u stanju omogućit čisti dom, sramotno je da od izvora rijeke Jadro pa do ušća imamo na desetke ilegalnih spojeva septičkih jama, čijim vlasnicima je isplativije govna trpat u riku nego ispumpavati septičku jamu par puta godišnje.

Grad prijatelj djece koji gradi zogove za balote umjesto dječijih igrališta.

Dogradonačelnik se hvali budućim projektima a zaboravlja na desetke ne dovršenih.

I za kraj ne zaboravimo zlatnu koku u našem dvorištu kojom upravlja Split, naravno mislim na Salonu.

mm

ABOUT THE AUTHOR

Vlasnik Solin Live portala...