|  |  | 

Grad Solin ZP Izdvojeno

Najopasniji rotor na svijetu nalazi se na ulazu u Solin (video)

 

GRADONAČELNIČE Dalibor Ninčević ZAŠTO STE LAGALI SVOJE GRAĐANE I SVE MEDIJE KOJE STE 15.12.2017. POZVALI NA “hitnu konferenciju za novinstvo povodom najavljene izgradnje nadvožnjaka kod Mercatora”???

“Grad Solin insistira na sljedećim točkama:

1. Podržavamo dugo očekivani početak aktivnosti u cilju rješavanja prometnih problema uže Splitske aglomeracije i to rješenjem sljedećih crnih točaka u prometu: raskrižje Širina, izgradnja nadvožnja na Poljičku cestu u Splitu i izgradnja nadvožnjaka kod Mercatora

2. Zahtijevamo od Hrvatskih cesta da se obavežu da će za vrijeme trajanja izgradnje I. faze nadvožnjaka Mercator napraviti prometni elaborat, ishoditi potrebne dozvole i odmah za vrijeme trajanja radova na I. fazi započeti izgradnju rampe s istočnog kolnika ulice Zbora narodne garde na nadvožnjak u smjeru naselja Priko Vode, Mravince i Kučine kao i priključak iz smjera Dujmovače-Tommya ( zapadno u pravcu Splita).

-O ovim zaključcima kao i provedenoj korespondenciju u posljednjih godinu dana prema Hrvatskim cestama uputiti ćemo službeni dopis i županu Županije Splitsko dalmatinske i ministru Ministarstva prometa, mora i infrastrukture, kao i predsjedniku Hrvatskih vlada – kazao je gradonačelnik Dalibor Ninčević naglasivši kako poziva Hrvatske ceste da u vremenu do planirane izgradnje nadvožnjaka potpišu Sporazum s Gradom Solinom u kojem će prihvatiti gore navedene zahtjeve, a sve u interesu najmanje 15 tisuća ljudi naših sugrađana koji su direktno zainteresirani za ovakvo rješenje.

– UKOLIKO se Hrvatske ceste ogluše o naše opravdane zahtjeve, spreman sam kao Gradonačelnik, svjestan svih eventualnih posljedica koje bi to moglo proizvesti, pozvati građane na prosvjed pa i eventualnu blokadu radova – zaključio je gradonačelnik NINČEVIĆ na konferenciji.”

 

Pa, morate li vi, blitvari, u svemu biti posebni? – pita zadihan glas s druge strane slušalice.

Zove me Luka, prijatelj iz Zagreba. Ako ste odmah pomislili da mu je želja bila istaknuti animozitet prema “južnjacima” – varate se. Naime, samo je prvi put doživio vožnju kroz rotor u Solinu. Bolje rečeno, samostalno je odvozio to adrenalinsko iskustvo na Bilicama.

– Jeste li vi jedini koji su odlučili da u rotoru prednost ima vozač koji ulazi u kružni tok, a ne onaj koji je već unutar njega? Je li ovo jedini takav rotor u svijetu? Pa mislio sam da je onaj u Zagrebu bio najgori, ali svaka vam čast! Moram vam priznat, pobjeđujete i ovaj put – nervozno će Luka.

Očigledno je tek prošao rotor i još je uvijek pod dojmom. Kaže, morao je nekoga nazvati tko će to razumjeti.

Nisam mu mogla odgovoriti postoji li još jedan kružni tok u svijetu u kojem sve što ste u autoškoli naučili – pada u vodu. Pritom ne mislim na poštovanje prometnih propisa, već potpuno drugačija pravila prednosti nego u svakom drugom rotoru.

više u Slobodna Dalmacija

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL

Solin Info

Solin Live na Instagram-u