|  | 

Grad Solin

Na obroncima Mosora, pokraj crkvice sv. Petra iznad Kučina, postavljen 10,5 metara visoki križ

 

Foto:Jakov Teklić

Zahvaljujući Bratovštini sv. Luke danas je na obroncima Mosora, pokraj crkvice sv. Petra na Gradini iznad Kučina, postavljen 10,5 metara visoki križ u čijem je postavljanju pomoglo Ministarstvo obrane RH, točnije djelatnici Zrakoplovne baze u Divuljama.

Inicijativu za izradu i postavljanje križa bratimi, predvođeni predsjednikom Stipom Roguljićem, pokrenuli su na svojoj prošloj godišnjoj skupštini i uvrstili je u planove za naredno razdoblje, a cilj im je bio ostaviti trajni zapis jednog vremena.

Uslijedile su pripreme, odabir materijala i izvođača, a sve je u konačnici rezultiralo uspješnom realizacijom ovog uistinu velebnog projekta kojeg je financijski podržao i Grad Solin.

Bratovština je dala određeni doprinos u granicama svojih mogućnosti, ali bez pomoći Grada ne bismo mogli zaokružiti financijsku konstrukciju potrebnu za realizaciju ovog projekta na kojeg smo iznimno ponosni i koji će, nadamo se, stoljećima svjedočiti o našoj vjeri i životu na ovom prostoru– poručili su članovi Bratovštine upućujući zahvalu i brojnim drugim pojedincima koji su pomogli u realizaciji projekta.

Marijana BATARELO-JELAVIĆ, Solinska kronika

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL

Solin Info

Solin Live na Instagram-u