|  | 

ZP Izdvojeno

Most se raspada. Nakon Dobrovića stranku napustile još dvije osobe iz vodstva

 

Foto: Solin Live (arhiva)

NAKON Slavena Dobrovića Most je napustilo još dvoje članova užeg vodstva stranke.

Radi se o Ružici Vukovac i Vladi Mariću.

Vukovac kaže da se nije proveo program vezan za Slavoniju i poljoprivredu

Vukovac je u mailu vodstvu stranke objasnila kako nije uspjela u provedbi Mostovog programa namijenjenog poljoprivredi.

“Očito nedovoljnim angažmanom nisam uspjela nametnuti temu upropaštene Slavonije, iseljenog ruralnog prostora, ogoljenih egzistencija malih ljudi”, napisala je Vukovac između ostalog u mailu. Dala je ostavku na članstvo u Glavnom odboru stranke.

Nakon što je Most postao najveće iznenađenje izbora 2015. godine, Vukovac je bila jedno od njihovih najeksponiranijih imena.

Slavonska političarka svakodnevno se pojavljivala u medijima, a u to vrijeme izazvala je pravi skandal kad se otkrilo da je ona bila ta koja je slučajno čula planove SDP-ovaca za razbijanje Mosta.

Tih je dana slovila i kao izgledna kandidatkinja za ministricu poljoprivrede, no to mjesto neće dobiti. Formirana je neslavna koalicija ili suradnja, kako tko već želi nazvati savez Mosta i HDZ-a, a Ružica Vukovac pomalo se izgubila iz fokusa javnosti.

Iako nije postala ministrica, Vukovac je bila zastupnica 8. saziva sabora. No nakon izbora 2016. godine izgubila se iz sabora i praktički nestala iz javnosti.

Vlado Marić bio puno kritičniji

Vlado Marić, umirovljeni specijalac, u svom pismu vodstvu stranke bio je puno kritičniji.

“Prije više od mjesec dana sam vas zvao i slao poruke tražeći razgovor, ali uzalud, niste se javili. Nije vas zanimalo ni što ima za reći, predložiti i u konačnici bolje vas informirati”, piše Marić u mailu. Nadalje, Marić kaže da uposlenici stranke često nisu dobri izvori za informiranje, a dodaje da svoju nesposobnost prikrivaju podmetanjima.

Most najavljuje pojačanja

Nikola Grmoja kratko je Indexu potvrdio informaciju da Vukovac i Marić odlaze. Poželio im je sreću.

Most pak najavljuje nova pojačanja.

“Most od sutra počinje predstavljati pojačanja i imena na koja računa na ovim izborima. Pristupaju nam novi i mladi ljudi ali i kapitalci već poznati na javnoj sceni! Od sutra ništa više neće biti isto”, napisao je Grmoja na Fejsu.

izvor: index.hr

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL

Solin Info

Solin Live na Instagram-u