|  |  | 

Grad Solin ZP Izdvojeno

Ministrica poljoprivrede u solinskoj tvrtki

 

Ministrica poljoprivrede u solinskoj tvrtki

 

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković je za radnog posjeta gradu Solinu, u nazočnosti župana Splitsko-dalmatinske županije Blaženka Bobana, gradonačelnika Solina Dalibora Ninčevića i gradonačelnika Splita Andre Krstulovića Opare, uručila 8,4 milijuna kuna vrijedan ugovor o realizaciji projekta iz mjere 4.2.1. Programa ruralnog razvoja tvrtki Petason d.o.o. 

Zadovoljstvo mi je svjedočiti još jednom primjeru uspješnog korištenja investicijskih mjera kojima se otvaraju nova radna mjesta u hrvatskoj mesno-prerađivačkoj industriji i ostvaruje naš cilj – jačanje produktivnosti, konkurentnosti i otpornosti hrvatske poljoprivrede. Do sada je iz poljoprivrednih fondova EU ugovoreno preko 20 tisuća ugovora u Splitsko-dalmatinskoj županiji ukupne vrijednosti veće od milijardu kuna.“, izjavila je ministrica Marija Vučković. 

Uključujući i ranije korištena sredstva iz EU fondova, za obnovljive izvore energije, tj. izgradnju solarne elektrane te opremanje i rekonstrukciju objekta, a sada i za novu proizvodnu liniju, tvrtka Petason d.o.o. je pomoću gotovo 17 milijuna kuna investicija značajno podignula razinu funkcioniranja u svim segmentima poslovanja.

„Mi smo u branši koja proizvodi hranu i kao takva zahtjeva iznimno visoke standarde, ulagali smo i ulažemo u proizvodnju u skladu sa zahtjevima tržišta, prateći sve aktualne trendove. Primarna proizvodnja je svakako podloga meso-prerađivačkoj industriji, pa su investicije u takve segmente podrška našoj branši. Utoliko smo sretni što osjećamo da Ministarstvo poljoprivrede zaista podržava primarnu proizvodnju, a ako znamo da nažalost nismo dostatni u proizvodnji hrane, ovakav pristup daje nadu da ćemo postići onu razinu koja nam jamči samodostatnost.“, rekao je vlasnik i direktor tvrtke Petason, mr. Zdravko Plazonić, dr. vet. med.

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL