|  |  | 

Sport Sport

MALI NOGOMET – FUTSAL: MNK SOLIN 1980

 


Solin, futsal, 1.ŽNL, MNK Solin 1980, 2018.(2019.
Mladen Rožić (trener), Mirko Grubišić (predsjednik) i Ivan Spajić (dopredsjednik)
Snimio: Miro Podrug

Cilj prvo mjesto i Druga liga

Solinski malonogometni županijski prvoligaš nastavlja tradiciju pod imenom MNK Solin 1980. Predsjednik i dopredsjednik kluba Mirko Grubišić i Ivan Spajić predstavili su igračima i novoj struci program i ciljeve kluba uoči početka priprema za novu sezonu 2018./2019.
Novi stručni tim čine glavni trener Mladen Rožić, njegovi pomoćnici su Željko Elez i Nikola Dolić, a Ivan Šimunović je kondicijski trener.
Igrački kadar čine tri vratara Toni Odžak, Mateo Špar i Andro Radostić, te Ante Đikić, Luka Peran, Mastko Šimić, Ante Prgomet, Ante Škopljanac, Stipe Dolić, Marino Tešija, Tomo Ivanković, Vladimir Radovan i Davor Jezidžić.

 

– Prije svega bi kao trener zahvalio čelnicima kluba Mirku Grubišiću i Ivanu Spajiću na ukazanom povjerenju i uvjetima za rad, koje su nam omogućili. Odlično odrađen prijelazni rok uz spomenute uvjete za rad nam daju za pravo da se nadamo i očekujemo osvajanje županijske lige, te da se kvalificiramo u Drugu HMNL jug. To je cilj koji smo sebi zadali za ovu sezonu. Do prvenstva, koje počinje početkom listopada ćemo odigrati tri prijateljske utakmice. Prva na rasporedu je utakmica protiv MNK Hajduk – rekao je trener Mladen Rožić.

 

Mirko Grubišić je na neki način dežurni vatrogasac solinskog klupskog malog nogometa, od igrača do sportskog direktora, a drugi put je u ulozi predsjednika kluba.
– Želimo vratiti povjerenje ljubitelja i navijača, i vratiti futsal na grane koje dolikuju gradu Solinu. Naš temeljni cilj je stabilizacija kluba nakon poznatih turbulencija, kao i igračkog i stručnog kadra. Naravno, napraviti što bolji plasman, a sve s ciljem za skori povratak u viši razred natjecanja – rekao je Mirko Grubišić.

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.