|  |  |  | 

Komentar dana Komentar Dana ZP Izdvojeno

LAŽI I DEMAGOGIJE SOLINSKOG ZDRAVKA MAMIĆA

 

U našem prošlom članku na temu gradskog drugoligaša NK Solina najavili smo da nismo završili s ovom temom koja itekako zanima solinsku sportsku javnost i donosimo vam u današnjem tekstu novosti i pikanterije odnosno prljavo rublje novog predsjednika kluba sa Jadra, trebalo je provjeriti brojne informacije koje dolaze sa raznih strana, a uskoro stiže i treći članak na ovu vruću sportsku temu!

POVEZANI ČLANCI:

SKANDAL TRESE NK SOLIN, OBMANE I LAŽI GORANA GRUICE I NOVOG PREDSJEDNIKA SPAJIĆA

Intervju u mediju kojeg HDZ obilato financira novcem poreznih obveznika Solina i SD županije

U Slobodnoj Dalmaciji izašao je 4. srpnja veliki intervju sa novim predsjednikom NK Solina.. Zanimljivo je da je interview napravio novinar kojeg praktički nikada nismo vidjeli na tribinama stadiona Pokraj Jadra posljednjih godina kako izvještava o NK Solin. Dakle sve jasno.

“nositelji igre bit će solinska dica – Domaći igrači”, moš mislit

Novi predsjednik kluba Ivan Spajić, poznat u Solinu ponajviše kao vječno neobrijani vlasnik objekta za brzu hranu pohvalio se u tom razgovoru kako se klub u potpunosti okreće svojim vlastitim domaćim snagama po pitanju igračkog kadra seniora. To bi bilo pohvalno da se uistinu drže toga, no evo najnovija akvizicija kluba je Kristijan Stanić iz susjedne BiH. Pa i nije baš Solinjanin, a dovodi ga se na poziciji na kojoj Solinjani imaju ekstra talentiranog Marija Veljaču, tako barem kažu iskusni solinski trenerski kadrovi. Zanimljivo je i da je glavni trener seniora također iz susjedne Bosne i Hercegovine Ivan Bubalo.

Rekli bismo da se NK Solin polako pretvara u Zrinjski iz Mostara, a sigurno netko ima nekakav svoj interes u cijeloj ovoj priči, vjerovatno samozvani sportski direktor Goran Gruica koji se i dalje predstavlja kao sportski direktor kluba iako za to nema odgovarajuće kvalifikacije i diplomu, a na društvenim mrežama neumorno ga brani Antonio Nikolić, kojeg viđamo svaki dan u klupskim prostorijama Pokraj Jadra no na upit tko je on i koja je njegova funkcija u klubu nije nam znala odgovoriti ni nekolicina članova izvršnog odbora kluba.

Još jedna osoba na tajnom platnom spisku novog predsjednika Spajića ili sportskog direktora Gruice?

Priča o “domaćim snagama” a trenere iz Solina koji donose uspjehe mijenja

No vratimo se na početak teksta, novi predsjednik kluba kazao je kako će se klub u potpunosti okrenuti domaćim snagama, no što je sa trenerskim kadrovima iz škole koja nosi ime Škola nogometa Tonči Boban Bebi?

Iz nekoliko različitih vrlo pouzdanih izvora bliskih klubu doznajemo da se u klubu događa prava čistka i eliminacija trenera sa područja grada Solina a da se paralelno s time vrši dovođenje kadrova bliskih novom predsjedniku i novom samozvanom sportskom direktoru.

Kako nam kažu naši izvori iz kluba se tjera nekolicinu kvalitetnih i iskusnih trenera, stanovnika Grada Solina. Prema našim izvorima novi predsjednik želi se riješiti iz kluba voditelja omladinske škole Ante Bobana (profesora kineziologije, vrlo uspješnog voditelja škole nogometa posljednjih nekoliko godina i sina legendarnog Tonča Bobana Bebija), Kaje Kalinića (trenera juniora, bivšeg igrača kluba i sina još jedne legende solinskog nogometa Petra Klije Kalinića), Branka Andabaka (bivšeg igrača i dugogodišnjeg trenera u klubu), a upitna je i sudbina trenera i sa prvoligaškim iskustvom Ognjena Majdova, pa trenera Damira Radića, Damira Bobana a možda i još nekih.

Dolazimo do logičnog zaključka da se vrši anti-solinska politika u NK Solin, a pitanje je zašto?

Omladinska škola NK Solin na vrhuncu

Koliko smo upoznati sa činjenicama omladinska škola NK Solina posljednjih godina bilježi izvrsne rezultate, pioniri i kadeti natjeću se u 1.ligi već nekoliko godina i redovito priređuju ugodna sportska iznenađenja kao što su pobjede protiv Rijeke, Osijeka, Lokomotive, i pisali smo o tome.

Juniori Solina su prije nešto više od godinu dana bili i viceprvaci Hrvatske. Svjedoci smo i toga da je cijeli niz mladih igrača Solina posljednjih godina odlazio u splitski Hajduk, Osijek, Dinamo, čak i u Francusku! I da je NK Solin na tome i dobro zaradio, priča se i o cifri od 700 000 kuna što je kažu neki polovica onog iznosa koji klub dobiva na godišnjoj razini od grada točnije njegovih poreznih obveznika.

Moram priznat da nisam preveliki stručnjak za nogomet no sve ovo govori da se u omladinskoj školi Solina dobro radi, za razliku od seniora koji se već nekoliko sezona za redom do posljednjeg kola bore za ostanak u drugoligaškom društvu uz nemala ulaganja s kojima bi neki drugi sportski klub iz našeg grada možda napravio velike rezultate.

No ipak unatoč svemu tjera se iz kluba trenere koji žive i djeluju na području Solina a dovodi trenere iz Omladinca, Mosora iz Žrnovnice, Omiša a sa nekima koji navodno dolaze raditi na Jadro narugao se nedavno i pred cijelom Hrvatskom trener splitskih bijelih Igor Tudor te najavio svoj dolazak na utakmice juniora Solina.

Dolaze podobni, a sposobne Solinjane ko jebe

Sportski kuloari kažu da u NK Solin dolaze Ante Vitaić, Ante Grčić, Marin Nerlović i Antonio Juričić.

Niste baš čuli za njih, osim možda za jednog koji je imao kažu solidnu igračku karijeru? Pa nisam ni ja iako ponavljam nisam preveliki stručnjak za nogomet.

Zanimljivo nitko od navedenih ne živi na području našeg grada, nitko od njih nikada nije nosio dres Solina a nisu nikada ni radili kao treneri u klubovima prvoligaškog ili drugoligaškog kadra već u znatno manjim klubovima i znatno manjim sredinama od našeg drugoligaša. Dolazimo do logičnog zaključka da se dovodi prijatelje, kumove i podobne bez ikakvih sportskih kriterija.

Pouzdani izvor tvrde Izvršni odbor kluba protiv Spajićevih odluka

Ono što je posebno bitno za istaknuti je da članovi izvršnog odbora NK Solin nemaju pojma o ovim odlukama i evidentno je da novi predsjednik Spajić u stilu nogometnog prebjega Zdravka Marića donosi odluke mimo svih pravila kluba kojem se nalazi na čelu. Očekuje se tako ovih dana veliki rat na relaciji predsjednik i izvršni odbor kluba.

Spajić podnio ostavku i nakon 11 mjeseci se pojavio kao da nije bilo ništa

Kažu nam naši izvori da ovo nije prvi put da novoizabrani predsjednik kluba ne poštiva izvršni odbor kluba i njegove članove jer navodno je prije godinu dana podnio ostavku na mjesto u izvršnom odboru i popljucao neke članove izvršnog odbora da bi se nakon toga u stilu Georgea Constanze iz „Seinfelda“ opet pojavio uskoro na sastanku ovog tijela kao da ništa nije bilo.

Dolazim do logičnog zaključka, unatoč demagogiji predsjednika Spajića NK Solin se ovim potezima samo još više udaljava od građana svog Solina i postaje nečija privatna igračka ili bolje da kažemo privatna prčija i sasvim sigurno pratit će ga s tribina još manji broj gledatelja nego do sada.

Porezni obveznici GLAVNI SPONZORI kluba

No ono što je važno naglasiti je da je Grad Solin i dalje glavni sponzor kluba, i klub se financira novcem iz proračuna grada Solina ali očito u njemu nema nažalost mjesta za solinske sportske djelatnike već se kao i u našoj „općini“ zapošljavaju ljudi sa svih strana svijeta po nikom jasnim kriterijima.

Dale neslužbeni “Vlasnik kluba”

Nameće se još jedno logično pitanje: zašto sve to dozvoljava naš gradonačelnik Dalibor Ninčević koji je to svi znaju svih ovih godina neslužbeni predsjednik kluba i bez kojeg se ne može donijeti nijedna odluka?

Pa vjerovatno i on u svemu tome ima neki svoj interes ili mora otplatiti neki svoj dug…Ili ga jednostavno nije briga za klub koji navodno voli mnogo, točnije nije ga briga za trenere koji su također stanovnici grada Solina i također glasači koji će za godinu dana izaći na izbore.

“Zaljubljen” u Dinamo

I za kraj da vam pojasnimo dragi čitatelji našeg portala zašto smo novog predsjednika kluba Ivana Spajića nazvali baš solinskim Zdravkom Mamićem. Ovo će sigurno zanimati i pripadnike Torcide i navijače Hajduka sa područja Solina i okolice, doznali smo da su upravo Ivan Spajić i Mario Jaman tada kao članovi izvršnog odbora kluba forsirali da nogometni klub Solin potpiše suradnju sa Lokomotivom iz Zagreba, Dinamovom filijalom! Čak su i donijeli, kažu, ugovor na potpis u klupske prostorije.

No članovi IO kluba bili su protiv te ideje koja je odbijena.

Posebno je to zanimljivo ako uzmemo u obzir da se i Mario Jaman, inace predsjednik solinskog SDP predstavlja i kao navijač Hajduka.

Za godinu dana su lokalni izbori pa dragi čitatelji dobro razmislite kome ćete dati svoj glas, tko uistinu voli svoj grad i svoje sugrađane i tko štiti njihove interese.

mm

ABOUT THE AUTHOR

Vlasnik Solin Live portala...