|  |  |  | 

Sport Sport ZP Izdvojeno

LAUREATI SOLINA: Izabrani najbolji sportaši, klubovi i djelatnici grada Solina u 2018.

 

Sportaši judašica Ana Viktorija Puljiz i strijelac Borna Petanjek

Foto: Jakov Teklić

Nagrađeni Ivica Jakšić, Magdalena Rajković, Josip Božić-Pavletić, Antonio Plazibat, te pok. Petar Kalinić i pok. Branko Marović

U organizaciji Solinske zajednice sportova, 31. siječnja 2018. u Domu Zvonimir, svečano su proglašeni najuspješniji solinski klubovi, sportaši, trener, nadareni i sportski djelatnici u 2017. godini. Komisija za najbolju sportašicu izabrala je judašicu Anu Viktoriju Puljiz, europsku kadetsku prvakinju. Najuspješniji sportaš je višestruki državni prvak strijelac Borna Petanjek, te treći na SP i drugi na EP.

U ekipnim konkurencijama obje nagrade su pripale Streljačkom društvu Dalmacijacementa, koji su potvrdili renome, te postali prvaci i pobjednici Kupa RH u više kategorija i uzrasta.

Najuspješnijim trenerom u protekloj godini proglašen je Siniša Vitez, trener reprezentacije Hrvatske i glavni trener svih uzrasta Dalmacijacementa. U kategoriji najbolji sportaš kolektivnog sporta nagrada je pripala košarkašima Ivanu Vukoviću (Solin) i Diani Jakšić (Salona). Ravnopravnu nagradu za dugogodišnju uspješnu sportsku djelatnost pripala je Magdaleni Rajković (SD Dalmacijacement) i Ivici Jakšiću (RK Petason-Vranjic).

Izabrani su i daroviti sportaši, njih osam: Stjepan Puljiz (JK Solin), Nina Lauš (ŽKK Salona), Stela Knez (TK Dalmacijacement), Robert Milaković (NK Solin), Ana Lovrić (RK Petason-Vranjic), Bruna Radić (OK Solin), Jozo Živaljić (KK Solin), Josip Sikavica (SD Dalmacijacement).

Posebno priznanje za postignute uspjehe u sportu, sportašu iz grada Solina, koji nije član solinskog kluba, pripalo je rukometašu PPD Zagreba Josipu Božiću-Pavletiću i Antoniu Plazibatu (Ameno Gym Split), prošlogodišnjem pobjednik K-1 u Japanu.

Za 35 godina uspješnog rada priznanje je dodijeljeno RK Petason Vranjic, članu 1.HRL, za 15 godina Karate klubu Dalmacijacement i Dizačkom klubu Solin, a za 10 godina Boksačkom klubu Salona.

Potshumna nagrada za doprinos u razvoju sporta u gradu Solinu pripala je Petru Kaliniću Kliji, legendarnom igraču i treneru NK Solin, i Branku Maroviću Dinčilu, nogometnoj legendi Mravinaca i Solina.

Nagrade i priznanja uručili su gradonačelnik Dalibor Ninčević, dogradonačelnici Ivica Rakušić i Tihomir Bečko, predsjednik Gradskog vijeća Renato Prkić, pročelnik za društvene djelatnosti Darko Bilandžić, te predsjednik Solinske zajednice sportova Nikola Tokić.

Nikola Tokić je pozdravio čelnike grada Solina, predsjednika HAS-a Ivana Veštića i dopredsjednika NS ŽSD Antu Ljubičića, te sve nazočne.
– Imamo europske prvake i doprvake, plus niz medalja s državnih prvenstva i međunarodnih natjecanja. Zasigurno je 2017. godina jedna od najboljih za solinski sport – rekao je Tokić, te je naglasio – Nagrade mogu dobiti samo članovi klubova naše Zajednice sportova, a posebne nagrade i priznanja uspješni pojedinci stanovnici grada Solina a članovi su klubova izvan grada Solina.

Zadovoljstvo i čestitke je nagrađenima iskazao i solinski gradonačelnik Dalibor Ninčević naglasivši nastavljanje ulaganja za poboljšanje infrastrukture sportskih objekata, kao i sufinanciranja sportskih udruga i klubova. Spomenuvši potshumno nagrađene Petra Kalinića i Branka Marovića, te dobitnika jedne od nagrada Marka Teklića.

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.

Solin Info

Solin Live na Instagram-u