|  |  | 

Grad Solin ZP Izdvojeno

LAUREATI GRADA SOLINA: Izabrani najbolji sportaši, klubovi i djelatnici grada Solina u 2019.

 

 

Sportaši judašica Ana Viktorija Puljiz i strijelac Petar Gorša

Nagrađeni Siniša Vitez, Petroslav Sapunar, Tonio Teklić, te EHF sudački par Mikelić-Parađina

SOLIN – U organizaciji Solinske zajednice sportova, 18. veljače 2020. u Domu Zvonimir, svečano su proglašeni najuspješniji solinski klubovi, sportaši, trener, nadareni i sportski djelatnici u 2019. godini. Komisija za najbolju sportašicu izabrala je višestruku državnu prvakinju judašicu Anu Viktoriju Puljiz, drugoj na SP i prvoj na Europskim igrama mladih, te četvrtoj na svjetskoj rang listi. Najuspješniji sportaš je višestruki državni prvak i pobjednik Svjetskog Kupa u Brazilu strijelac Petar Gorša, koji je ostvario kvotu za odlazak na OI u Tokiyo, te prvi na svjetskoj rang listi u zračnoj i MK puški, i sportaš Dalmacije.

Najbolja ekipa su judašice JK Solin, a momčadski naslov pripao je strijelcima SD Dalmacijacement.  

Najuspješnijim trenerom u protekloj godini proglašen je Siniša Vitez, trener reprezentacije Hrvatske i direktor SD Dalmacijacement, kojemu će ovo biti peta Olimpijada! U kategoriji najbolji sportaš kolektivnog sporta nagrada je pripala košarkašu Petru Barišiću (KK Solin) a sportašica je košarkašica Salone Franciska Ćoko.

Nagradu za dugogodišnju uspješnu sportsku djelatnost pripala je Petroslavu Sapunaru, jednom od legenda solinske košarke, od igrača, trenera, sportskog direktora do predsjednika Skupštine KK Solin, te predsjednika NO HNK Hajduk.

Izabrani su i perspektivni sportaši, njih 10: Sara Radić (ŽKK Salona), Josip Milavić (KK Solin), Ante Brkić (BK Salona), Marko Tarle (RK Solin), Roko Asanović (TK Dalmacijacement), Teo Markota, Laura Barišić (JK Solin), Klara Milanović (SD Dalmacijacement), Antonio Blažević (NK Solin), Anđela Maloča (ŽRK Petason-Vranjic).

Posebna priznanje za postignute uspjehe u sportu, sportašu iz grada Solina, koji nije član solinskog kluba, pripalo je nogometašu Toniu Tekliću, igraču Hajduka na posudbi u Vraždinu.

Priznanja za jubilarne godišnjice djelovanja dobili su klubovi: NK Solin (100), SK Mravince (20), PK Arena (10).

Posebno priznanje dobio je sudački rukometni par iz Solina, Ante Mikelić i Petar Parađina, prvi EHF sudački par iz Splitsko-dalmatinske županije.

Nagrade i priznanja uručili su gradonačelnik Dalibor Ninčević, dogradonačelnici Ivica Rakušić i Tihomir Bečko, predsjednik GV Renato Prkić, te predstavnici Solinske zajednice sportova Željko Ljubičić i Anđelko Bešker.

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.

Solin Info

Solin Live na Instagram-u