|  |  | 

Kultura Kultura

KRATKI REZOVI 1130 na internetu

 

U ovoj emisiji:

– je li Oscar najmjerodavnija nagrada u sedmoj umjetnosti? Nije, i bolje da nije, jer, kako je to jezgrovito sročio Bong Joon-ho, apsolutni pobjednik ovogodišnje dodjele, ‘Oscari nisu međunarodni filmski festival. Oni su vrlo lokalni.’ Ali, je li Oscar najprestižnija nagrada u sedmoj umjetnosti, ili, da proširimo skup, u pokretnim slikama? Definitivno, i zato smo 92. Oscarima posvetili cijelu emisiju, pokušavši navesti sve razloge zbog kojih se ovogodišnje izdanje može smatrati povijesnim;

– in memoriam: Kirk Douglas (1916 – 2020): ‘Napravio sam 90 filmova, ali ne znam pamti li ih itko deset. Ja ih se možda sjećam deset, ali jedan kojega baš svi pamte je Spartak.’ E baš zato, ali i za dišpet Akademiji, koja je, među brojnim svojim propustima, čak triput promašila pozlatiti ovu glumačku ikonu, podsjetit ćemo vas na kraju emisije da Kirk Douglas nije bio samo Spartak.

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

Rođen u Splitu 16. veljače 1959. Diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu u Splitu. Početkom 90-ih na lokalnim radio postajama, a potom i na Hrvatskom radiju, uređivao i vodio emisije o filmu i jazzu. Od 1995. producira, uređuje i vodi emisiju o filmu KRATKI REZOVI, koja se emitira na desetak regionalnih televizija i na internetu. Ima iskustva i u tiskovnom novinarstvu – pisao jazz recenzije, osvrte i intervjue u dnevnim i tjednim novinama.  Član je Hrvatskog društva filmskih kritičara (HDFK), Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika (HZSU), te predsjednik Udruge za promicanje filmskih i video kulturnih programa FILMSKA KLAPA.

Solin Info

Solin Live na Instagram-u