|  |  | 

Sport Sport

KOŠARKA – 1. ŽENSKA LIGA: ŽKK SALONA

 

 

KOŠARKA – 1. ŽENSKA LIGA: ŽKK SALONA

SOLIN – Košarkašice Salone okupili su se nakon duge ljetne stanke i nakon jako stresne sezone zbog korone. Počele su pripreme 1. rujna 2021.

– Imamo dosta promjena u ekipi, odlazaka i dolazaka, ali još nismo definirali ekipu, još čekamo dolazak cura. Što se tiče odlazaka, klub su napustile Diana Jakšić i Nensi Krolo a došle su Anamarija Ivanda, Ivona Jurilj, Petra Petričević. Veseli ostanak Ivane Sunara i Marijeta Prkić, koja je u Zagrebu ali postoji mogućnost njenog odigravanja utakmice ukoliko joj to dopuste fakultetske obveze. Priključili smo ekipi najmlađu igračicu Saru Radić, 2008. godište, koju su cure prihvatile objeručke a ona se uklopila super. Želimo joj uspjeh u svim segmentima igre, treninga i napredovanja – rekla je trenerica Salone Damira Fredotović.

Ekipu Salone čine: Željana Fredotović, Marina Katić, Franciska Ćoko, Ivana Sunara, Anamarija Ivanda, Petra Petričević, Petra Lozina, Katarina Plazibat, Ivona Jurilj, Sara Brdar, Nasa fizioterapeutkinja i trenerica Damira.

Sezona počinje 24. listopada 2021., s tim da su Solinjanke prvo kolo slobodne, te 30. listopada igraju sa novom ekipom iz Crikvenice. Ove godine u skupini B 1. Ženske košarkaške lige igraju Vodice, Otočac, Zadar 1, Zadar 2, Crikvenica, Zagreb i Salona.

– Imamo još vremena za trening i uigravanje i čekamo da se svi okupimo u punom sastavu. Uglavnom cure su zaposlene, neke studiraju a neke su još u školi. Želim nam uspješnu, sretnu novu sezonu, bez ozljeda i bez korone kako nama tako i svim ostalim ekipama – poručila je Damira Fredotović

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.