|  |  | 

Kultura Kultura

Koncert Komornog zbora Next iz Nizozemske

 

 

U suradnji s festivalom SING IN SPLIT, u subotu, 8. lipnja 2019. u Galeriji Doma kulture Zvonimir gostuje Komorni zbor NEXT iz Utrechta (Nizozemska) pod ravnanjem mo. Fokkoa Oldenhuisa.

Na programu su djela E. Whitacrea, T. Tallisa J. Straessera, E. Mägi, P. Uusberga i I. Kuljerića. Koncert će se održati s početkom u 20 sati, a ulaz je slobodan.

Komorni zbor NEXT jedan je od najnovijih komornih zborova u Utrechtu (Nizozemska). Zbor je osnovan 2015. godine, a vodi ga dirigent Fokko Oldenhuis. Većina pjevača je u dobi od 25 do 45 godina i prethodno su pjevali u nekoliko (sveučilišnih) zborova. Kamerkoor NEXT obogaćuje repertoar ambicioznim i novim programima, izmjenjujući različite stilove klasične glazbe (poput renesanse, baroka, romantike i suvremene glazbe). Zbor često surađuje s umjetnicima različitih umjetničkih stilova, kao što su kazalište, poezija i elektronska glazba.

Fokko Oldenhuis studirao je zborsko dirigiranje na Konzervatoriju u Groningenu i diplomirao s pohvalom 1997. godine. Njegovi učitelji bili su Bruno de Greeve i Daniel Reuss. Fokko je dirigent Hollands Vocaal Ensemble iz Amsterdama, Utrechtse Studenten Cantorij i
Kamerkoor NEXT, a vodi i nekoliko projekata zborova kao što su ansambl Attacca, Kamerkoor Allure, Slotkoor i NEON (zbor za suvremenu glazbu). Također predaje zborsko dirigiranje na Konzervatoriju u Utrechtu i bio je gostujući predavač na Sveučilištu u São Paulu. Redovito posjećuje Festival Unicanto u Londrini (Brazil) s jednim od svojih zborova. Napisao je knjigu o zborskom dirigiranju u suradnji s Hansom Noijensom.

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL

Solin Info

Solin Live na Instagram-u