|  |  | 

Hrvatska ZP Izdvojeno

Kolakušić broj jedan, Kolinda dva, ostali u sjeni

 

Najbolji posao na Facebooku radi Mislav Kolakušić koji ima odličnu reakciju fanova koji ga najviše komentiraju i dijele, a i Predsjednica je odlična. Prvoplasiranom duetu konkurencije nije ni do koljena. Kolinda uvjerljivo ima najviše pratitelja, a Kolakušića najviše komentiraju, “lajkaju” i „šeraju“. U prosjeku po postu razmjenjuje njih 640, Sinčića 89, Pernara 69, Predsjednicu 53, Pernara 69. Prvorazredno iznenađenje posljednjeg STARTmetra su Ivan Lovrinović koji je šesti najpopularniji na Facebooku te nova politička zvijezda u usponu Dalija Orešković koja ima samo 3982 pratitelja, no iznimno aktivnih koji komentiraju. Pernar i Kolinda imaju više fanova izvan Hrvatske.

Foto: ilustracija/startnews

FACEBOOK IZABRAO, NJIH 2 MILIJUNA NAJVIŠE VOLE SUCA I PREDSJEDNICU

Za razliku od etabliranih i razvikanih istraživanja popularnosti na uzorcima od nekoliko tisuća ispitanika, katkada i njih svega 547, STARTmetar Demoskop koristi egzaktne podatke društvene mreže i njih dva milijuna korisnika u Hrvatskoj, a rezultati su provjerljivi i podudarni s Facebook rezultatima

Kao u nekom pravilnom ritmu na čelnoj poziciji najomiljenijeg političara na društvenim mreæama izmjenjuju se Kolinda Grabar Kitarović i Mislav Kolakušić. Sudac Trgovačkog suda u Zagrebu, koji je već pred koji mjesec dana jasno rekao koji mu je cilj, ove je zime bio iznimno aktivan na Facebooku. U samo nekoliko mjeseci povećao je svoju vojsku poklonika sa 75.000 na 108.546 “fanova”. Pri tome rastao mu je i broj onih koji aktivno sudjeluju u radu njegove stranice, koji su ga “lajkali”, dijelili i komentirali. Stoga nimalo ne čudi što po prvi put ne postoji tijesna razlika između njega i Predsjednice. I dok je Kolinda Grabar Kitarović u jesenjem istraživanju bila prvoplasirana sa samo bodom više, sada se Kolakušić kiti prednošću od uvjerljivih 10 bodova. Ima 87, ili 10 više od Predsjednice i 18 više od 3. Sinčića. Čelnik Živog zida s podija je “skinuo” Božu Petrova, s kojim je zamijenio mjesto. Samo dva boda manje od Petrova prikupio je i drugi važni član Živog zida, Ivan Pernar. U zimskom istraživanju završio je kao peti s 59 prikupljenih poena. Možda i najveće iznenađenje je profesor Ivan Lovrinović, koji se probio na šesto mjesto najomiljenijih političara, osvojivši 49 bodova. Ostavio je iza sebe i Andreja Plenkovića i to za šest bodova. Predsjednik Vlade pao je u zadnjem istraživanju za jedno mjesto, a za vrat mu već puše Dalija Orešković. Čelnica Starta napravila je najveÊi pomak na rang ljestvici popularnosti i probila se s 12. na 8. mjesto i to usprkos činjenici što ima jedva 3982 „fanova“. No njeni su pratitelji iznimno aktivni. „šeranja“ i komentiranja najznačajnije su kategorije u istraživanju. Najviše bodova dijeli se onima koji imaju najviše dijeljenja postova. I tu je bio uvjerljivo najbolji Kolakušić koji je osvojio 30 bodova. Sinčić je napredovao u ovoj kategoriji i prestigao je Predsjednicu (22 boda), osvojivši 25 bodova. Još upečatljivije o angažiranosti fanova govori podatak kako je u prosjeku Kolakušićeve objave dijelilo njih 640, Sinčićeve 89, a Kolindine njih 53 u prosjeku, za što je zavrijedila 22 boda. Impozantna je brojka dijeljenih postova i ona od 177, koja prati Ivana Lovrinoviča koji se u ovoj kategoriji popeo na odlično drugo mjesto, osvojivπi 27 boda. Odmah iza Predsjednice po broju dijeljenih objava uspela se njena najveća kritičarka.

Dalija Orešković je fenomen u ovoj kategoriji, jer je uspjela…više na StartNews.hr

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL

Solin Info

Solin Live na Instagram-u