|  |  |  | 

Grad Solin Vijesti ZP Izdvojeno

Kočijom po Solinu

 

Foto: Solin Live

Vozeći se kroz Solin Ulicom Put Majdana, kod škole Don Lovre Katić naišli smo na ovaj zanimljiv prizor.

Mnogi europski gradovi imaju u turističkoj ponudi romantične vožnje kočijom, no ipak smo ostali iznenađeni, kada smo kola i konje zatekli u sred Solina.

Prije tri mjeseca imali smo priliku vidjeti još jednog gospodina, kako jašući na svome konju čeka zeleno svjetlo na semaforu kod zgrade policije u Solinu. Ne znamo je li u pitanju neka promocija vezana za uzgoj konja i njegovanje tradicije vožnje kolima od davnih vremena, nova turistička ponuda u Solinu ili se gospodin provozao “za svoj gušt”, ali svakako je ovakav prizor svojevrsna atrakcija.

Proteklih mjeseci, ali i posljednjih dana svjedočili smo gužvama na prometnicama između Splita i Solina i u samom Solinu. Ovakva vrsta vozila nije u stanju razviti veće brzine i moguće je da će vas usporiti, ali vjerujemo da vas ovakav zastoj neće pretjerano naljutiti.

U sveopćem ludilu ubrzanog života i jurnjave za svakodnevicom, nije na odmet podsjetiti se i ne tako davnih dana i skromnijih mogućnosti naših starih, pa čak i malo usporiti ritam. Ionako je ovo ulica u kojoj je ograničenje brzine do nekih 40 km na sat i nije radni dan, niti udarni termin odlaska i dolaska na posao.

Foto: Solin Live

mm

ABOUT THE AUTHOR