|  |  | 

Sport Sport

KK SOLIN: Održan humanitarni turnir za Ivana Kunca

 

Foto: Miro Podrug

 

Košarkaški klub Solin organizirao je humanitarni košarkaški turnir 3×3, 27. i 28. travnja 2019., kojeg su organizirali za teško oboljelog sugrađanina Ivana Kunca (njegov brat Josip trenira u klubu).

U prvom dijelu “Humanitarnog turnira za Ivana Kunca” u kategoriji U19 najbolja ekipa bila je Ex Adriatic, pobijedivši u finalu Jugaše, rezultatom 21:9. Treće mjesto je pripalo je Dalvinu, nakon što su svladali ekipu Somine, 21:5. Najboljim igračem turnira proglašen je Frane Bašić iz Ex Adriatica.
Pobjednička ekipa i MVP su dobili pehare, koje je u ime organizatora uručio trener Solina Hrvoje Oršulić.

Drugi dan “Humanitarnog turnira za Ivana Kunca”, natjecali su se seniori, ukupno 70 igrača u 17 ekipa. Nakon uzbudljive borbe po skupinama te četvrtfinalnih drama, polufinale su izborile ekipe Versi, 3×3 Adriatic basket, Ružni i Debeli te Retosi. U prvom polufinalnom dvoboju Versi su lakše nego očekivano pobijedili Retose, 21:11, dok je druga polufinalna utakmica ponudila sve čari dobrog basketa. Utakmica je obilovala teškim šutevima i uzbudljivim preokretima, a na kraju je presudio Hrvoje Marin tricom za pobjedu preko ruke za pobjedu ekipe 3×3 Adriatic basket rezultatom 21:20 nad ekipom Ružni i Debeli.

Prije finala se održalo natjecanje u tricama u kojem je Ivan Jukić nakon pripetavanja pobijedio Josipa Kunca. U finalu je ekipa 3×3 Adriatic basket kontrolirala utakmicu od samog početka i zasluženo slavila rezultatom 21:17.
Pobjedničkoj ekipi, najboljem tricašu, i MVP-u turnira, Hrvoju Marinu, pehare su u ime kluba uručili Hrvoje Oršulić, Mirko Podrug i Luka Vuković.

– Turnir je protekao u iznimno ugodnom, fer i sportskom ozračju. Ovim putem se zahvaljujemo svim sudionicima, volonterima, Košarkaškom savezu SDŽ, sucima, restoranu konobi Gurman i svima koji su sudjelovali u organizaciji na bilo kakav način i podržali ovu hvalevrijednu humanitarnu akciju – rekao je Mirko Podrug, tajnik KK Solin.

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.

Solin Info

Solin Live na Instagram-u