|  |  |  | 

Kultura Kultura ZP Izdvojeno

Kazališna predstava PlayDrame Split: Dijete našeg vremena

 

Gradska knjižnica Solin poziva sve zainteresirane na predstavu Dijete našeg vremena koja će se održati u Teatrinu GK Solin, u petak 8. studenog 2019. u 20 sati.

Cijena ulaznice: 40kn/30kn

Rezervacije i informacije: 021/213-327; e-mail teatrin@knjiznicasolin.hr ili osobno u Knjižnici

O predstavi:

”Dijete našeg vremena” predstava je koja traga za perspektivom mladih danas, diljem Dalmacije i Splita.

Njihove odluke nisu nimalo lake jer život u medijski idealiziranoj sredini, u koju država kontinuirano ulaže i investira u njenu budućnost, dalmatinskoj dici ostavlja previše izbora. Naravno, predstava traga za perspektivom isključivo u ljetnom periodu, na samom početku sezone, kad se kamere vrate na naše ulice, kad ponovno postajemo aktualna tema. Nakon što smo se cijelu zimu odmarali, guštali u gradskim i kulturnim aktivnostima, u šušuru po Matejuški i Rivi, večeravali u restoranima po Palači, komentirali predstave i opere ili pak filmove, a sve to zbog prelako zarađenih novaca na fureštima. Katkad se zbunimo pa pomiješamo našu autentičnu tradiciju s nečim manje autentičnim iz brzinski natipkanih vodiča za top deset simbola Dalmacije, ali brzo se snađemo i grabimo dalje.

Naši junaci Boško, Borovina i Tomi su, baš kao i svi drugi mladi i stari stanovnici grada Splita, uzorni djelatnici najvažnije industrije u gradu. Jedva čekaju da počne ljeto i da dođu Oni, da ih mogu dostojno opsluživati i hvaliti se privilegijom da su upravo oni stanovnici najljepšeg grada na svitu. Nakon disciplinirano odrađenih priprema za skorašnji početak sezone, Boško, Borovina i Tomi provode zadnju večer zajedno, u klubu Quasimodo, koji će također za nekoliko sati postati hostel za Njih. Boško, Borovina i Tomi piju, puše, pričaju, zabavljaju se i smišljaju planove za bolje sutra baš kao i svi drugi mladi u gradu Splitu. No, posljednje zajedničke večeri iznenadit će ih dolazak Kreše, za prijatelje Šokrea, koji je točno ono što u svom gradu nikad ne bi očekivali.

Predstava je mišljena da bude SF komedija, no novinski naslovi vrlo brzo su nam otkrili da smo skrojili komad u domeni realizma. Srećom pa naš mediteranski realizam drugima često izgleda pomaknut, da ne kažem nerealan, pa smo možda ipak proizveli jedan ”fantastičan” komad.
(Ivana Vuković)

Autorski tim:

Redateljica: Helena Petković
Dramaturginja: Ivana Vuković
Scenografkinja i kostimografkinja: Danira Matošić Matičević
Oblikovatelj svjetla: Siniša Jakovčević

Igraju: Stipe Jelaska – Boško Dvornik
Lovre Kondža – Marko Tomašević Tomi
Petar Salečić – Marino Borovina
Luka Šatara – Krešimir Duh Šokre

Produkcija Kazalište PlayDrama

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL

Solin Info

Solin Live na Instagram-u