|  |  | 

Zločin bez kazne ZP Izdvojeno

KAD SE DILETANTI POZIVAJU NA PRAVDU – SLUČAJ GRAĐANINA I.P.

 

 

Kako je bivši saborski zastupnik postao rasist

Kako potpuni prevaranti žele raditi sve “po pravilima”, pokazuje danas građanin opasnih namjera, I. P.

Slučaj Ivana Pernara, opet je uspio doći u centar pozornosti, ako mu je to bila namjera. Ovaj put u najružnijem, moralno odvratnom izdanju. Njegov fašistoidni karakter pokazao se u punom svjetlu.

Prije nekoliko godina napisala sam osvrt “Pernar je najveći problem hrvatskog društva”, koji je više ukazivao na “Kill the Messanger” politiku – prokazivanje onog tko proziva establishment, a ne establishment sam. A ovako s odmakom, može se to reći bez ironije. Pernar je najveći problem ovog društva, ili bar ono što on simbolizira. Duboko oštećena osoba koja drugima želi sve najgore, mrzilački, fašistički egomanijak.

Pernar, i takvi kao on, jesu najveći problem ovog društva. Ili najopasnije individue, jer ugrožavaju nečiji život.

Crna lista Pernarovih nedjela nije baš kratka, bar ona koja je poznata. Odnosno lista onog gdje nije poštovao zakon na koji se toliko poziva u svojoj misiji.

– U Saboru je bio pod Abecedom demokracije, iako je djelovao po Živim zidom. Razlog za to je što je uzeo oko milijun kuna za sebe umjesto da ga prepusti stranci.

– Ne plaća alimentaciju za vlastito dijete. (naravno, za svako nepoštivanje zakona ima obrazloženje. Ovdje je objašnjenje da “je bio samo donor sperme”)

– Ilegalno iznajmljuje apartman u Zagrebu (to je nepoštivanje zakona jednako kao ilegalno posvojiti djecu). Princip je isti, sve su ostalo nijanse…

– Uzeo je 6 plus 6 nakon saborskog mandata (to je zakonito, ali nije moralno). Naravno, i za to ima objašnjenje…

– Tjerao je ljude na sprečavanje deložacija, da bi ih kasnije ostavio na cjedilu, da sami plaćaju kazne

– Sudjelovao je u eutanaziji vlastite stranke oko jednog osvojenog mandata u EU Parlamentu. Tako su pokazali da se nisu borili ni za kakve male ljude, već za europski novac.                                                   ………………………………………………..

Za svako svoje nedjelo ima objašnjenje, i ako ga slučajno prozovete reagira izrazito agresivnim napadom.

Najgori su oni koji guraju neku svoju osobnu pravdu pod izgovorom da drugima žele dobro. Budući da se razotkrio kao fašist i rasist, mogao je jednostavno reći da ne želi crnu djecu u Hrvatskoj. Ali zabavnije je izvoditi ovu predstavu, ići po zambijskim veleposlanstvima, huškati na zlostavljanje, možda i ubojstvo.

Navodno se brine za tuđu djecu, a sam ne zna u koji razred ide njegov sin.

Poticanje na mržnju i nasilje

On je spreman otiću u Zambiju i natjerati tamošnju policiju da uperi pušku u osmero posvojitelja. Svojim djelovanjem postaje potencijalni ubojica, silovatelj, zlostavljač – sve ono čemu posvojitelji i njihova djeca mogu biti izloženi.

Što bi bilo da jedan posvojitelj kojeg prijavljuje doista bude pretučen do smrti? Bi li se pojavila točka odgovornosti, bar pod mikroskopom?

Naravno da ga nije briga što će ta djeca, sad hrvatski državljani, imati stravičnu budućnost ako budu vraćena u Kongo.

Svako prozivanje medija koristi kao vlastitu propagandu – svatko tko se usudi pisati nešto protiv Pernara dio je velike soroševske agende. Svaki tekst koji je i za i protiv njega će citirati i iskoristiti ono što mu odgovara. I ovaj tekst također ako ga vidi. (ali ovih dana ima toliko medijske pozornosti da uživa više nego na nautičkoj lekciji s koje je izbačen prošlog ljeta)

Njegov Facebook zid je najljigavije mjesto u virtualnom prostoru. I svaki članak ili citat o sebi svojim sljedbenicima interpretira kao nepošteni napad na njega, jadnog Mesiju koji se bori za istinu.

Za takve ljude je sve win-win.

Osim kad ih ignoriraju. Samo onda je njihovo postojanje potpuno suvišno (ali sad ih ne nemoguće potpuno ignorirati jer zbog vlastite popularnosti ugrožavaju tuđe živote).

O HDZ-ovskim aferama nije rekao ni riječ, ali zato već ima 250i status protiv posvojitelja u Zambiji u 2 dana.

Ali zato su mu Možemovci najveći kriminalnci, iako im ne može prigovoriti ni za jedno ne-djelo, za razliku od njegovih. Jer oni imaju “agendu”…

Da kojim slučajem taj fašist koji je izašao iz ormara počini masovno ubojstvo (naravno, nekih ugroženih skupina), i njegovo lice se pojavi na tjeralici, žalio bi se kako ga to mediji tretiraju, a on je mesija i spasitelj. Ali bi istodobno uživao u pozornosti.

Podijelit će sve članke o sebi na svom “zidu”, i svaki će mu biti dokaz da je on u pravu jer su svi protiv njega.

Možda više od njega zabrinjavaju njegovi “sljedbenici”.

I da, večeras opet ide po svoju dozu pozornosti. Opet gostuje u Bujici jer moraju torpedirati novu količinu mržnje prema Možemo.

 

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

Diplomirala hrvatski i engleski. Nakon 5 godina predavanja hrvatskog jezika na Braču, dajem otkaz i radim kao predavač na internacionalnim seminarima nastavnike pod organizacijom Erasmus +. Još uvijek pripremam i održavam seminare o temama iz neformalnog obrazovanja u Pragu, Madridu, Parizu... Poželim upoznati lokalnu povijest, pa u međuvremenu završavam tečaj za turističkog vodiča, što radim sezonski. Pisanje mi je oduvijek bilo strast i potreba, pa pišem za sebe i lokalne portale. Solin live je zadnji u nizu :)