|  |  | 

Komentar dana ZP Izdvojeno

KAD KRUG POSTANE MOST SPOTICANJA

 

neve.komentar-dana most

Dok si u krugu teško sagledavaš istinu koja je oko tebe, ne pomišljaš niti na trenutak izići iz tog istog nazovimo sigurnog kruga, sagledati da li su oni koji tvore prsten isto toliko predani zajedničkoj ideji baš kao i ti.

Nisam bio dio toga kruga tek sam mu se približio, ali na dovoljnu udaljenost da bih shvatio kako taj krug i nije neki krug, a posebno nije krug prijateljstva, istih ideja, istoga cilja, iste energije i najvažnije POVJERENJA.

Teško je nekom tko je dugo bio dio kruga ukazati na sve rupe koje su nagrizle taj isti krug, ukoliko je on i postojao u glavama svih njih uopće ikada jer s moga stajališta većina je isti taj krug koristila samo i jedino za osobne interese.

U krug su ušla djeca, djeca su iskrena, njih ne zanimaju bilo kakve varke, političke igre, djeca koja su zajedno igrala košarku, na male branke, djeca kojima je cilj bio grad, zajedništvo, mladost, rad i za svih isto bez sagledavanja tko si, što si, odakle si, čiji si.

Ja, ja sam pak vidija djecu koja su odrasla i da, prepoznao sam pojedinu djecu koja su odrastajući izgubila nevinost, ostavila svoje ideje i zajedničke ciljeve iza sebe, uvjeravajući neku drugu djecu koja nikada nisu izgubila nevinost i zajednički cilj kako su još uvijek dio kruga, a u stvari su iz njega davno izišla u potragu za svojim osobnim ciljevima blateći neke druge ljude iz nekih drugih krugova, dižući u nebesa neke druge ljude koji su se zaklinjali da nikada neće postati dio bilo kakvog kruga, pozivajući se samo na čisti život bez malih, sitnih ovozemaljskih ciljeva.

Opravdano je tražiti svoj osobni interes u današnjem Svijetu, ali nikada nije i neće biti opravdano tražiti osobni interes koristeći druge, a ponajmanje one koji su toliko dugo vjerovali u zajedničke ideje i ciljeve, davali se do kraja.

Pitam se zato kakav to cilj mora biti da ti nije dovoljno zadati jedan udarac već ih zadaješ redom i gledaš ravno u oči pokušavajući uvjeriti kako je taj udarac stigao od nekog drugog.

U kakve su to ljude mnogi koji su se zaklinjali na zajedništvo i zajedničke ciljeve izrasli, kada tako ponosno na MOST-u stoje rame uz rame sa svojim neprijateljem.

mm

ABOUT THE AUTHOR

Vlasnik Solin Live portala...