|  |  | 

Zanimljivosti ZP Izdvojeno

JUNIOR CHEF: Slatka radionica – Love is a piece of cake

 

 

Subota 09-13 sati, 24. listopada. 2020., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2/ cijena 150 kn

Naše Junior Chefove uvesti će u svijet cake popsacupcakesamuffina i chocolate chip cookiesa vrsna splitska slastičarka Antonija Nikolić.

Da pojasnimo, cake pops slatke su okruglice koje izgledaju poput lollipopa, često pune čokoladnih okusa. Cupcakes – male su torte, ali bogate sastojcima, koje se poslužuju u monoporciji, uglavnom u papirnatom omotu i u obliku šalice. Prvu inačica recepta cupcakesa pod nazivom “kolač koji se peče u malim šalicama” objavila je Amelia Simmons u izdanju “Američka kuhinja” 1796. godine, a pod današnjim imenom “cupcakes” prvi je recept zabilježen 1828. godine u kuharici Elize Leslie, također Amerikanke.

muffini su slastica duge povijesti, pa se smatra da prve inačice ovog u svijetu omiljenog američkog i britanskog kolča potječu još iz 10. ili 11. stoljeća iz Velsa. I muffine je opisala Amelia Simmon u svojoj kuharici 1796., inače prvoj objavljenoj u SAD-u.

Cholcolate chip cookies suhi su kolačići koji su se proslavili kad je u njih 1938. godine Ruth Graves Wakefield, tada američka kuharska zvijezda, dodala nasjeckane komadiće iz Nestléove čokolade.

Mali chefovi imaju sreću da će radionicu voditi Antonija Nikolić čije slatke kreacije oduševljavaju na Facebook i Instagram stranicama Love is a piece of cake. U slastičarstvo ušla je završivši školu likovnih umjetnosti te nakon što je čak deset godina radila kao dizajner interijera, dakako, i u svemu tome našla zajedničku umjetničku crtu.

“Puno putujem i to mi je dalo priliku za širenje horizonta. Italija je bila zemlja mog stalnog nadahnuća u gastronomiji, pa sam počela otkrivati ​​njihove tradicije kuhanja, posebno slastičarsku. Francusko moderno slastičarstvo intrigira me zbog složenosti i preciznosti” – kazala je Antonija.

Slastičarstvu se učila pod mentorstvom Tereze Alabande, a tehnike i organizaciju rada učila je na demonstracijskim radionicama renomiranih svjetskih pastry chefova Johanna Martina i Karima Bourgie. Antonija gradila svoj spoj tradicionalnog i modernog u slastičarnici “Cukar“, a i dalje istražuje, radi i uči držeći se one: “Love is a piece of cake“.

Junior Chef radionice su namijenjene za djecu i mlade od 6 do 18 godina i stoje 150 kuna, a polaznici će biti podijeljeni po timovima ovisno o dobi.

Za sve informacije možete nas kontaktirati na: 099 319 89 61nives@skmer.hr ili prijaviti svog Junior Chefa formularom na linku:

https://www.skmer.hr/kuharske-radionice-junior-chef/

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL

Solin Info

Solin Live na Instagram-u