|  |  |  | 

Kultura Kultura ZP Izdvojeno

Jozo Kljaković – Otvorenje izložbe i predstavljanje nove knjige u Galeriji Zvonimir

 

 

Izložba Sakralna tematika Joze Kljakovića – Uskrs otvorit će se u Galeriji Zvonimir u četvrtak, 28. travnja 2022.g. s početkom u 19:00 sati.  Istu večer bit će i predstavljanje šestog naslova u Biblioteci Jozo Kljaković u tekstovima drugih autora.

Izložba koju je priredila voditeljica Memorijalne zbirke Jozo Kljaković u Zagrebu Lidija Fištrek, donosi sedam Kljakovićevih crteža iz fundusa Zbirke, a koji su tematski usko vezani uz Kljakovićevo prikazivanje Kristova uskrsnuća, često korištenoga motiva u njegovu likovnom stvaralaštvu.

Knjiga koju su priredili izv. prof. dr. sc. don Josip Dukić s Katoličkog bogoslovnoga fakulteta u Splitu i Mario Matijević iz Javne ustanove u kulturi Zvonimir Solin šesti je naslov u Biblioteci Jozo Kljaković pokrenutoj prije deset godina. Za razliku od prethodnih knjiga, u ovoj su skljupljeni tekstovi drugi autora koji govore o životu i radu Joze Kljakovića. Riječ je o devetnaest članaka poznatih osoba, koje su na razne načine bile s njim povezane.

Solin Jozi Kljakoviću

Obilježavajući deset godina od pokretanja Biblioteke Jozo Kljaković i prve knjige u nizu, “Libar mog života” te održavanja izložbe “Novootkrivenih djela Joze Kljakovića”, otvaranjem ove izložbe i predstavljanjem novog naslova postignut je novi zajednički zamah u revitalizaciji i ponovnoj valorizaciji života i djela ovog velikog hrvatskog humanista.

Organizatori ovog događaja su Javna ustanova u kulturi Zvonimir Solin i Memorijalna zbirka Jozo Kljaković.

 

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL